Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 3. 12. 2017.

| Sport

Peterci presudili Vojvodini - niški vaterpolisti u polufinalu Kupa Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais vaterpolo
Kapiten je zabeležio 14 odbrana, dok su od igrača najefikasniji bili Milan Petrović i Tihomir Živić sa po 2 postignuta gola; foto: Vanja Keser

Nošeni odličnom publikom na tribinama bazena “Čair”, koja je opremljena trubicama i ostalim navijačkim rekvizitima odigrala bitnu ulogu, vaterpolisti Naisa pobedili su Vojvodinu sa 11:10 nakon velike i bezpoštedne borbe, a onda i izvođenja peteraca. Tu je glavnu ulogu odigrao kapiten i golman Nišlija Igor Lazić, koji je odbranio prvi penal povremenom reprezentativcu Marku Ćuku i poslao svoj tim na finalni turnir.

Samo reči hvale imao je Lazić po završetku utakmice, kako za svoje saigrače, tako i za publiku kakvu “niko nema”. Svestan je i da na završni turnir odlaze kao i u četvrtfinale – kao blagi “autsajderi”, ali misli i da mogu da ponove iznenađenje, koje su priredili na “Čairu”.

“Fajnal for” će biti kao i u ovu utakmicu što smo ušli, kao mali autsajderi, jedina sreća je bila što smo igrali pred ovakvom publikom, to stvarno daje neku energiju i nešto što teško može da se opiše, ako se ne doživi. Ako smo ovde mogli ovako da odigramo, sve je moguće i na “fajnal foru”. Nismo mi Radnički, nismo “Želja”, nismo prvi na tabeli, ali ipak imamo ovako divnu publiku i ja sam stvarno presrećan – rekao je kapiten.

Sama po sebi, utakmica je od samog početka bila napeta, a viđeno je malo golova, za šta su prilično bili zaslužni i golmani obe ekipe. Loša realizacija igrača više sve vreme je pratila oba tima, koja su bila potpuno izjednačena tokom prvog poluvremena.

Međutim, kako su pred kraj druge deonice Vojvođani izjednačili, tako su nastavili i posle pauze, jer su dali još dva gola zaredom. Mnogo je pao Nais, s obzirom na to da su prilično slabo igrali odbranu, dok su u napadu mnogo žurili i ishitreno šutirali.

Zato su u poslednjem kvartalu imali zaostatak od 2 gola, ali je smanjio Dragan Milošević, što je pojačalo napetost na “Čairu” i ulilo novu nadu. Usledio je neuspeli napad Novosađana sa čak 2 igrača više, a onda je Tihomir Živić pogodio za 6:6, 38 sekundi pred kraj meča. Na bazenu je vladala zaglušujuća buka, zviždalo se, vikalo, navijalo, a ovo je očigledno poremetilo favorizovane goste, koji nisu iskoristili poslednji napad, što je bio znak za izvođenje peteraca.

Prvi je pristupio povremeni A reprezentativac Ćuk, ali je Lazić to odbranio, tako da je do kraja bilo na Nišlijama da ne ispuste tu prednost. Svi ostali su posle toga pogodili, a nakon poslednjeg peterca, koji je izveo Nemanja Šilj, počelo je i veliko slavlje na “Čairu”.

Nais je jedini tim koji je priredio iznenađenje u četvrtfinalu nacionalnog Kupa, pa će se na završnom turniru naći u društvu Crvene zvezde, Partizana i Šapca. On je na programu 16. i 17. decembra u Bečeju, a žreb za polufinale zakazan je za ponedeljak u 12 sati.

Kup Srbije, četvrtfinale: Nais - Vojvodina 11:10 (1:1, 2:2, 1:2, 2:1, peterci 5:4)

Bazen: Čair, Niš

Gledalaca: 550

Sudije: Nenad Golijanin i Lazar Anđelić

Igrač više: Nais 13 (5), Vojvodina 10 (3)

Nais: Lazić 14 odbrana, Mitrović 1, Pavičić, Milić, Dimitrijević, M.Milošević, Petrović 2, Đorđević, Živić 2, Šilj, Bolović, D.Milošević 1, Stoiljković, Stanković

Vojvodina: Filipović 4 odbrane, Čabrilo, Vasin, Crvenko 1, Mitrović, Prekogačić, Ćuk, Ćatović 1, Rogač 2, Šulc, Vasić 1, Marčeta 1, Ristić, Tubić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Navijac

    19:03 // 3. 12. 2017.

    Najbolji steeeeee.
    Idemo po trofejjjj
    Veliki naissss

  • nislia

    15:39 // 3. 12. 2017.

    Svaka cast momci......
    ovakav spektakl u nisu odavno nije vidjen.veliki pozdav od vaseg drgara Cede...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: