Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 29. 8. 2018.

| Sport

Petorica novajlija u Vaterpolo klubu Nais

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Krstić Stjepanović Lazić Serafimović Lekić VK Nais vaterpolo
Kapiten Naisa Igor Lazić smatra da će ove sezone u ekipi biti još i bolja atmosfera nego prethodne; foto: JV/M.J.

Kostur Naisa ostao je isti u odnosu na prošlu sezonu, sedmorica vaterpolista napustilo je klub, ali njihova mesta u timu su već popunjena, pošto je pet igrača pristiglo. Dvojica od njih već su i tek kako poznata niškoj publici, s obzirom na to da su već nastupali za Vaterpolo klub Nais - reč je o Nemanji Budurinu i Đorđu Lekiću.

Sem povratnika, u niški klub su stigli Senja Stjepanović, Kristofer Vang i Miloš Malenović, a napustili ga Milorad Ivetić, Marko Bolović, Alen Omerović, Aleksa Dimitrijević, Matija Đurđević, Mateja Đorđević i Nikola Stanković.

Iz kragujevačkog Radničkog, tima koji se polako vraća u vrh srpskog vaterpola stigao je Senja Stjepanović, koji kaže da je veoma zadovoljan i gradom i timom, te da to govori ne samo u svoje ime, već i u ime ostalih igrača.

Došao sam kada sam video da je klub ozbiljan ove sezone, da se igra LEN, da se ulaže dosta, da se dovode dobri igrači. Mene su pozvali, ja sam tada razmišljao, imao sam i druge ponude, ali mislim da je ovo najbolji korak za moju karijeru. Prihvatili su me odlično svi, igrači, trener i Uprava je ispala stvarno korektna - priča Stjepanović.

Tu su i povratnici u Nais. 26-godišnji Nemanja Budurin, vaterpolista koji je stasao u kikindskom ŽAK-u i Đorđe Lekić, koji je pre dve sezone bio u Naisu, prošle sezone nastupao u Grčkoj, a koji kaže da je uvek lepo u ovaj klub se vratiti.

Pristigla su na “Čair” i dvojica internacionalaca - Kristofer Vang, Šveđanin koji je veći deo karijere proveo u srpskim klubovima Beogradu i ŽAK-u. Tu je još i Miloš Malenović, koji je od domaćih klubova nastupao u Beogradu, kragujevačkom Radničkom i Valjevu, a potom u Francuskoj i Belgiji, iz koje i dolazi u Niš. Serafimović i Stjepanović Prvi izazov za niške vaterpoliste kvalifikacije za LEN Kup, krajem septembra; foto: JV/M.J.

Novina u klubu je i trener Jovan Serafimović, nekadašnji igrač Partizana, pomoćni trener crno-belih i čovek koji je tokom poslednje tri sezone Valjevo podigao na nivo jednog od najboljih domaćih klubova. On smatra da je pred njegovim timom teška sezona, ali ne traži alibi, te se nada da će ostaviti neki pečat u Nišu.

Mogu da budem zadovoljan. Kostur ekipe je ostao isti od prošle sezone, na centarskoj poziciji bi trebalo da se pojačamo, ali sam zadovoljan generalno. Ekipa me je prihvatila, moj način i sistem rada. Vidim da su zadovoljni, za sada sve ide po planu - priča Serafimović.

S obzirom na to da će Nemanju Šilja, Serafimović imati na raspolaganju do januara, kada odlazi u inostranstvo, potreban je niškom timu još jedan centar, kako bi upotpunili rotaciju. Ipak, nije Serafimović previše optimističan da će ga i naći.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    00:11 // 30. 8. 2018.

    Bice ovo tim za velika dela.Ekipa koja ce pretiti svima iz senke i tako napraviti velike rezultate.
    Jedna dobra i uspespesna sezona je pred njima.A mi treba da ih podrzimo u tome od samog pocetka.
    Napred Nais....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: