Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 20. 3. 2023.

| Sport

Piksi: Dugujem izvinjenje naciji zbog očekivanja na Svetskom prvenstvu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Dragan Stojković Piksi
Piksi se izvinio; foto: Fudbalski savez Srbije

"Bilo da su očekivanja prenaglašena ili ne, dugujem izvinjenje naciji", rekao je rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, na okupljanju seniorskog tima na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. On je dodao da bi "plasman na Prvenstvo Evrope trebalo da povrati ugled koji su stvarali dve godine". Za mesto u timu na mečevima protiv Litvanije i Crne Gore konkuriše i golman Radničkog iz Niša Dragan Rosić.

Prvi put posle Svetskog prvenstva u Kataru, gde su i Nišlije verovale da Srbija može mnogo, selektor Dragan Stojković Piksi se obratio i izvinio.

Dugujem izvinjenje naciji zbog očekivanja na Svetskom prvenstvu, bilo da su ona bila prenaglašena ili ne. Dugujem izvinjenje najviše onim ljudima koji su bili u Dohi, koji su nam pružali neverovatnu podršku, jer smo ih razočarali u rezultatskom smislu. Svi smo očekivali da ćemo proći prvi krug. Imali smo problema, ali ne tražimo alibi. Plasman na Evropsko prvenstvo bi trebalo da povrati ugled koji smo stvarali dve godine - rekao je ovaj Nišlija.

Bio je razočaran, dodaje, ali nije video tragediju u činjenici da nisu ispunili cilj.

Potrebno je i malo sportske sreće, mi je nismo imali za razliku od nekih drugih selekcija, kojima je bila dobar drug. Uradio sam duboku analizu svega, od prvog treninga, do poslednjeg dana. Sebe smatram odgovornim čovekom. Moja je odgovornost sve što se desilo i tu nema nikakve priče. Kao što odlučujem o spisku, ko će da igra, isto važi i za taj rezultat. Završen je jedan ciklus od dve godine, bili smo dobri, onda smo malo pali, sada je pred nama novi, sa strahovitom željom da odemo u Nemačku. Mislim da za to imamo kvalitet, ali ići ćemo korak po korak - dodao je Piksi.

dragan rosic, fk radnicki, foto fk radnicki Jedan od četvorice golmana; foto: FK Radnički Niš U petak, 24. marta od 20:45 Srbija igra protiv Litvanije u Beogradu meč prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a tri dana kasnije u Podgorici (20:45) sa Crnom Gorom.

Neću da dozvolim priče da je grupa laka. Teška je. Za mene najteža. Jedino sa takvim saznanjem i takvim pristupom možemo da se nadamo rezultatu. Za nas će svaki meč biti finale. Ne želimo da razočaramo, da dovedemo u pitanje rezultat. Smatram da od nas mnogo toga zavisi. Prvi korak je da pobedimo Litvaniju i time smo najviše okupirani. Svi znamo da nas 24 godine nije bilo na EP i taj podatak je dovoljno zabrinjavajući i degutantan. Raduje me zdravstveni bilten igrača, da kucnem u drvo - rekao je selektor.

Na spisku od 26 izabranih igrača je i ime Dragana Rosića, golmana Radničkog iz Niša koji je bio i u sastavu na prijateljskom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država u Los Anđelesu.

Mnogo sam zadovoljan što sam u Los Anđelesu video na delu grupu igrača iz naše lige, koji su se odazvali pozivu, da igraju protiv SAD, iako nisu morali. To poštujem, patriotizam kada je u pitanju državni tim. Kao nagrada i po igri i ponašanju došao je i ovaj poziv - rekao je Piksi.

Evropsko prvenstvo je od 14. juna do 14. jula sledeće godine u Nemačkoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ilija

    00:40 // 24. 3. 2023.

    deca,mogu uci u bank of france,monako,skijaliste sen pjer a oni su tu van skole itd

  • ilija

    00:28 // 24. 3. 2023.

    da malo vise sazru?

  • ilija

    00:25 // 24. 3. 2023.

    danas mi znamo za krstonosce koi krizem ubadaju ljude zakonski to kao seoska milicija tj mobing grupacije pa do 17h sve je zatim pusto samo psi setaju nocu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: