Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 29. 5. 2021.

| Sport

Piksi: Trenutno nema igrača u klubovima na jugu koji zaslužuju poziv u A tim

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
stojković
Trojica Nišlija na spisku reprezentacije; foto: Tamara Tasić

Da trenutno ne vidi igrača iz Radničkog i timova sa juga zemlje koji bi mogli da budu na njegovom spisku, rekao je u Nišu selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi. Trojica rođenih Nišlija koji igraju u inostranstvu su na poslednjem spisku za prijateljske utakmice u Japanu, pa uz selektora, Niš ipak ima četvoricu predstavnika u A timu.

Rođene Nišlije - igrač PAOK-a Andrija Živković, Nemanja Radonjić iz berlinske Herte i Ivan Ilić, igrač Verone, nalaze se na spisku reprezentacije za prijateljske mečeve sa Japanom i Jamajkom na Kirin kupu. Reprezentacija putuje u nešto podmlađenom i kombinovanom sastavu, a tek jedan igrač iz domaće lige je njen deo, igrač TSC-a Marko Petković.

Na njemu nema nijednog igrača niškog Radničkog koji se ove godine borio za opstanak, a da "materijala" za tako nešto trenutno nema u Nišu, ali i na jugu, smatra selektor Stojković.

Trenutno ne. Kada kažem trenutno mislio sam na igrače koji su trenutno na spisku. Da li će neko biti ne zavisi od mene, to zavisi od igrača i njihove forme. Pojaviće se neko ime koji će nadmašiti i mene i druge uspešne igrače koji su nosili ovaj dres Radničkog, ali budimo strpljivi, ne treba da pravimo nikakav presing, to će se iskristalisati. Sada imamo 3 igrača u reprezentaciji i selektora, ima nas puno. Biće iz ovih krajeva igrača, imamo puno talenata - kaže Stojković.

Dodaje da je pratio domaću ligu i rezultate Radničkog, a nakon što su Nišlije izborili opstanak, kaže da ne bi bila tragedija ni da su ispali.

Nije bilo lako u ovom sistemu gde su ispadali 6 klubova. Radnički i da je ispao iz lige, neće moći da ispadne iz srca. Vratiće se sledeće sezone. Drugi rang je za ljude, za klubove. To je opcija da se vidi gde se grešilo, da se ojača tim, klub i da se vrati. To nije tragedija, to je fudbal. Važno je da postoji ljubav i privrženost klubu. Na kraju se dobro završilo, ali ne bi smeli da opet dozvole da dođu u tu situaciju, a iako dođu to nije tragedija - smatra selektor.

Sa gradonačelnicom Sotirovski Stojković je juče predao je 3 tone keksa Predškolskoj ustanovi "Pčelica“, Zavodu za vaspitanje omladine i Domu za decu i omladinu "Duško Radović“, a kako je rekao, ako bi imao bar najmanju priliku da može da pomogne, to svom gradu učiniti sa velikim zadovoljstvom.

Deca su nešto najvrednije što imamo, nešto najlepše što volimo i nešto što moramo da negujemo, mislim da ovaj vid poklona ili donacije, kako god ,će njih sigurno usrećiti, a nama starijima će dati jednu veliku satisfakciju, ne samo danas već i u budućnosti da nastavimo da se bavimo ovakvim akcijama i da podižemo tu decu i da tu decu vaspitavamo na najbolji mogući način - rekao je Stojković.

Podsetimo, prilikom posete Gradskoj opštini Palilula Piksiju je predstavljena ideja da se stadion "Čair" nazove po njemu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Baca

    02:30 // 31. 5. 2021.

    Rano je još da Čair ponese Piksijevo ime.
    Prvo, još je aktivan u sportu. Drugo, Čair ima svoje ime dugi niz godina, a Piksi je za Radnički igrao 5-6 sezona.
    Duže je igrao u Japanu nego za Radnički. Svaka mu čast na igrama za naše klubove i reprezentaciju, tu nema šta, kapa dole.

  • Mile

    21:09 // 30. 5. 2021.

    U Radničkom ima 4 igrača rođenih u Nišu?!

  • Torpedo

    21:27 // 29. 5. 2021.

    I,opet, gomila fraza, praznih reci, po sistemu- trala,la !
    Duplo golo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: