Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 7. 12. 2021.

| Sport

Piksi sportska ličnost Niša, Savi Ranđeloviću Gran pri

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
piksi
Sportska ličnost Niša za 2021. godinu; foto: FSS

Žiri Sekcije sportskih novinara Niša, koji pored sportskih novinara čine i dosadašnji dobitnici nagrade za najboljeg sportistu ovog grada, odlučio je da nagradu „Sportska ličnost godine Niša“ za 2021. godinu dodeli Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije sa kojom je obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo, a novoustanovljenu nagradu „Sportski Gran pri Niša“ Savi Ranđeloviću, vaterpolisti Srbije koji je sa reprezentacijom letos odbranio zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nagrada „Sportska ličnost godine Niša“ tradicionalno se dodeljuje značajnim ličnostima (sportistima, trenerima, funkcionerima), bez obzira na to gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša.

Selektoru Stojkoviću pripisuju se najveće zasluge za direktan plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru, sa prvog mesta u kvalifikacionoj grupi, uz šest pobeda i dva remija, a bez poraza u kvalifikacijama. Šlag na torti predstavljao je trijumf nad Portugalijom u Lisabonu u odlučujućoj utakmici, prvi naše fudbalske reprezentacije nad ekipom iz prvog šešira posle 33 godine, a prvi takav u gostima nakon 42 godine. Kao rođeni Nišlija, unevši renesansu u srpski reprezentativni fudbal, Dragan Stojković Piksi je, prema mišljenu žirija, potpuno zaslužio ovogodišnje priznanje - navodi se u saopštenju Sekcije.

Sava Ranđelović Sava Ranđelović sa vaterpolo reprezentacijom odbranio zlato na Olimpijskim igrama; foto: JV / T. T.

Prva nagrada "Sportski Gran pri Niša" biće dodeljen Savi Ranđeloviću, jedinom sportisti koji je ponikao u Nišu i nastupao na Letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je sa vaterpolo reprezentacijom Srbije odbranio naslov olimpijskog pobednika i tako postao prvi sportista ikada iz našeg grada sa dva olimpijska zlata.

Zbog toga je žiri ove godine načinio presedan i ustanovio novo priznanje, adekvatno ovom vanserijskom sportskom dostignuću - piše u saopštenju.

Draganu Stojkoviću i Savi Ranđeloviću priznanja će biti uručena 22. decembra u hotelu "New city" na svečanosti Izbor sportiste godine Niša, kada će biti proglašeni dobitnici tradicionalnih priznanja „Sportista godine Niša“, „Najbolji mladi sportista Niša“ i „Najuspešniji sportski kolektiv Niša“ za 2021. godinu.

Budući da je ova manifestacija odavno prevazišla lokalni karakter, prisustvo ovogodišnjoj priredbi najavili su brojni gosti iz sveta vrhunskog srpskog sporta, osvajači medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju i drugim velikim takmičenjima ove godine - kažu u Sekciji.

Sekcija sportskih novinara Niša već pune 43 godine bez prekida organizuje manifestaciju Izbor sportiste godine Niša, jedinstvenu na ovim prostorima i po tradiciji, i po brojnosti gostiju, i po svečanosti proglašenja, a jedinstven je i žiri koji odlučuje o nagradama, jer ga, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja „Sportista godine Niša“, sve same legende niškog sporta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    14:14 // 10. 12. 2021.

    Apslotuno sve pohvale na svemu uradjenom.

  • VAR tehnolog

    21:04 // 8. 12. 2021.

    @ Ilic- najtrofejniji sport, veterpolo, je najtrofejniji , a kad Nis ima u nekoliko ciklusa igraca iz Nisa, nema tu puno filozofije .

  • Dejan Nejic

    07:29 // 8. 12. 2021.

    A Draganu Pantelicu posthumno nagrada 11 januar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: