Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 22. 5. 2015.

| Sport

"Piksijeva nagrada" sportisti generacije Ekonomske škole

Autor:S. Janačković, Lj. StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-dragan-stojkovic-piksi.jpg
Za reprezentaciju Jugoslavije Piksi je odigrao 84 utakmice i dao 15 golova; foto: mundod.lavoz.com.ar

Nagrada za sportistu generacije niške Ekonomske škole, koja se dodeljuje već 15 godina, poneće ime bivšeg učenika ove škole - fudbalske legende Dragana Stojkovića Piksija.

To što će tridesetak godina nakon što je i sam bio maturant ove škole sportisti generacije biti nazivani Piksijevim imenom, za petu Zvezdinu zvezdu veliko je priznanje.

Ekonomska škola Dragan Stojković Piksi je najslavniji đak Ekonomske škole Dobitnik Carskog ordena Vlade Japana i nagrade za sportsku ličnost 2010. godine poslao je pismo školi kojoj je čestitao 85 godina postojanja.

Kao bivšem učeniku, koji se uvek rado seća vremena provedenog u sredini koju najviše voli, srećan sam i ponosan što sam delić velike i bogate istorije naše škole, što sam imao priliku da u njoj steknem i znanje i vaspitanje i naučim brojne stvari o životu - napisao je Piksi.

Rođeni Pasipoljanas je zahvalio profesorima što je o tome “kako se ponašati i kako raditi u karijeri, ali i u životu” naučio od njih.

Gde god sam bio, na svim meridijanima naše planete, najlepše uspomene iz školskih dana uvek su putovale smeštene zauvek u mom srcu. Želim najiskrenije da na pravi put izvedete još mnoge generacije učenika, kako samo vi umete - napisao je jedan od najslavnijih učenika ove škole uz potpis: Vaš Dragan Stojković Piksi.

Ko će biti prvi dobitnik nagrade sa njegovim imenom, biće poznato tek na maturskoj večeri 2. juna jer je odlučeno da se ime nagrađenih učenika, pa sportiste generacije drži u tajnosti. Tada će mu, osim 300 vršnjaka i profesora, čestitati i sam Piksi porukom koja će biti javno pročitana.

Piksi je bio počastvovan što će nagrada za sportistu generacije njegove škole nositi upravo ime po njemu. On je predlog škole prihvatio na naše veliko zadovoljstvo. Time je pokazao da i dalje misli na svoj grad i školu - kazao je Jugoslav Hadži-Tančić, profesor fizičkog.

Kako on kaže, učenici sami konkurišu za nagradu, a pored uspeha na sportskim takmičenjima, važan uslov za izbor dobitnika je i njegov uspeh u školi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: