Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 11. 11. 2022.

| Sport

Piroćanac novi trener košarkaša Spartaka iz Subotice

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kostić i marinović
Kostić (levo) novi trener Subotičana; foto: KSS

Nekadašnji igrač i trener košarkaša Pirota i sadašnji pomoćni trener seniorske reprezentacije Oliver Lola Kostić novi je trener subotičkog Spartaka, potvrdio je član Košarkaške lige Srbije.

Od novembra prošle godine Kostić je član stručnog štaba košarkaške reprezentacije, gde je selektor takođe Piroćanac Svetislav Kari Pešić, a novom klubu pridružiće se po završetku obaveza Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i mečeva protiv Velike Britanije u Njukaslu i Turske u Beogradu.

Radi se o iskusnom treneru rođenom 1973. godine. Najveći deo karijere sarađivao je sa Svetislavom Pešićem i to u klubovima kao što su rimska Lotomatika, moskovski Dinamo, Crvena Zvezda iz Beograda, minhenski Bajern. Tri sezone je bio angažovan kao pomoćni trener litvanskog Žalgirisa dok je 2011. godine privremeno bio prvi trener litvanskog tima - podsećaju u subotičkom klubu.

Kao samostalni trener vodio je i bugarski Lukoil Akademik, a najviše uspeha u karijeri imao je kao prvi trener drugog tima Bajerna.

Na klupi Spartaka zameniće Srećka Sekulovića koji je otišao nakon poraza od Vršca i ekipu preuzima sa skorom 5 pobeda i 2 poraza u Košarkaškoj ligi Srbije.

Podsetimo, subotički klub je kao član Druge regionalne lige Vojvodine 2021. godine i fuzijom sa niškim Fer-plejom postao učesnik Druge košarkašle lige, da bi se ove sezone našli u višem rangu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    18:59 // 17. 11. 2022.

    Najbolje resenje!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: