Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 16. 10. 2017.

| Sport

Piroćanac postigao jedan od najbržih golova svih vremena

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Lopta
Piroćanci pokazali da još postoje nade da će opstati u Prvoj ligi; foto: JV/A.K.

Prvu pobedu nakon 9 odigranih ligaških utakmica ostvario je Radnički iz Pirota, nad Jagodinom na svom terenu, ali je i to ostalo u senci gola, koji je postigao njihov igrač Uroš Filipović. On je doneo vođstvo svom timu nakon samo 4 sekunde od početka meča, šutirajući sa preko 50 metara, a kako kažu u ovom fudbalskom klubu, ovo je najbrži gol ikada postgnut na zvaničnoj utakmici.

Odmah nakon sudijskog zvižduka, sa tačke za početni udarac, 19-godišnjak je zahvatio loptu i poslao je pravo ispod prečke. U Radničkom kažu da ne znaju da je ikada igde postignut brži gol, te da samo imaju podatak da je Dejan Rambo Petković pogodio nakon 7 sekundi.

Najbrži gol, za koji znam da je postignut ikada. Po zvižduku sudije za početak utakmice Uroš je direktno uputio šut ka golu i lopta je ispod prečke ušla, nije ušla, nego se zarila u mrežu. Ranije je bilo pravilo da lopta mora da napravi ceo krug nazad, sada se promenilo i igrač može da šutne sa koje god hoće tačke odjednom - kažu u klubu.


Prva pobeda Piroćanaca u sezoni

Rano vođstvo domaćih Jagodina je uspela da neutrališe nakon penala, koji je dosuđen zbog nesmotrenog starta Piroćanaca u kaznenom prostoru. Na pauzu su fudbaleri Radničkog ipak otišli sa vođstvom, jer je pred sam kraj poluvremena pogodak glavom postigao Željko Dimitrov.

U nastavku se domaći sastav mahom branio, a gosti napadali, ali ipak nisu uspeli da ponovo izjednače, a u završnici su primili još jedan gol. Strelac je opet bio Dimitrov, čime je stavio tačku na ovu utakmicu i omogućio svom timu da zadrže nade da će opstati u prvoligaškom društvu.

Inače, sem ove pobede, Radnički je ove sezone jednom odigrao i nerešeno, protiv ekipe TSC iz Bačke Topole, dok su u ostalih 7 utakmica poraženi. Sa takvim učinkom, oni su poslednji na tabeli, a u sledećem kolu gostovaće Sinđeliću u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: