Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 22. 8. 2019.

| Sport

Piroćanci i Leskovčani počeli pripreme za Drugu košarkašku ligu

Autor:Ljubomir Filipov, Bojana AntićIzvor:Južne vesti
Biće još pojačanja
Biće još pojačanja; foto: KK Pirot

Sedmu godinu zaredom košarkaši Pirota takmičiće se u Drugoj košarkaškoji ligi, a na prozivci koju je obavio trener Marko Spasić, javilo se 11 igrača koji će, uz nekoliko pojačanja, činiti osnovu tima za narednu sezonu.

Prvom treningu prisustvovali su Sanel Mukanović, Martin Matović, Strahinja Stanković, Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević i povratnici u klub Dušan Filipović, Nikola Đonlić i Borko Đorđević, dok je zbog privatnih obaveza propustio trening najiskusnii Miodrag Stojanović. Na prozivci su se pojavili i igrači iz podmlatka Vuk Vasić, Ognjen Ignjatović i Vukašin Radenković koji će čekati svoju šansu.

Sastav ekipe za narednu sezonu uglavnom je već definisan, dok će se par dilema na pozicijama 3 i 4 razrešavati u hodu u narednom periodu. Ono što je već sada sigurno jeste da će ekipu činiti provereni igrači koji su igrali za Pirot i koji će se pre svih svakako najviše dopasti vernoj pirotskoj publici - kažu u klubu.

Tim i dalje nije kompletiran, a ciljevi za ovu sezonu će se postaviti kada se završi prelazni rok. Trening posetio novi igrač Barselone Trening posetio novi igrač Barselone; foto: KK Pirot

Za sada nije poznat ni konačan broj prijateljskih utakmica, ali je dogovoreno gostovanje u Bugarskoj, ekipa će proveriti formu na turniru “Milan Milošević Mica” u Nišu 14. i 15. septembra, dok će nakon toga organizovati 3. po redu turnir “Zvonko i Bane”.

Neočekivnu podršku na početku priprema pirotski košarkaši dobili su od bivšeg NBA igrača, a od skora novog asa Pešićeve Barselone Nikole Mirotića, koji je posetio trening košarkaša i upoznao se sa sastavom ekipe.


Košarkaši leskovačkog Zdravlja počeli pripreme

Nakon promena u rukovodstvu i dolaskom novih igrača i trenera, košarkaši Zdravlja iz Leskovca počeli su sa pripremama za novu sezonu. U prvoj pripremnoj utakmici Leskovčani dočekuju bugarskog prvaka, ekipu Balkan iz Botevgrada.

Dosadašnji potpredsednik kluba Igor Stojanović na mestu predsednika zamenio je Jovicu Arsića, koji je podneo ostavku zbog drugih obaveza, a nakon toga u klub je došao i novi trener Lazar Spasić.

Klub će u novoj sezoni pojačati krilni centar Ilija Cvetković, dosadašnji igrač Mladosti iz Smederevske Palanke, dok se u klub vraćaju centar Nemanja Mitić i plejmejker Vladimir Veličković.

Prvi trening Spasić je sa ekipom i prvim saradnikom Nikolom Ristićem imao pre desetak dana, a sledeće nedelje počeće se sa pripremnim utakmicama.

Prema rečima predsednika kluba Igora Stojanovića, pripreme će trajati do 5. oktobra i da će ekipa dati svoj maksimum u toku takmičenja. Dodaje da i veliku podršku očekuju od publike.

Radićemo više nego ranijih godina. Očekujemo publiku, podršku navijača, a nadamo se da ćemo na kraju godine da se veselimo zbog dobrih rezultata - kaže Stojanović.

Već 5. septemba ih očekuje pripremna utakmica sa prvakom bugarske lige, ekipom Balkan iz Botevgrada, a Leskovčani će se sa njima nadmetati na domaćem terenu.

Podsetimo, pripreme za takmičenje u drugoj ligi počele su i niške ekipe Konstantin i Fer-plej.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: