Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 6. 5. 2020.

| Sport

Piroćanci krenuli sa treninzima, Dinamo iz Vranja se zalaže za prekid prvenstva

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal
Čeka se odluka FSS-a; foto: A. K.

Odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije o nastavku prvenstva Prve lige Srbije, u različitom raspoloženju čekaju drugoligaši sa juga Srbije. Dok su fudbaleri Radničkog iz Pirota krenuli sa mini-pripremama, Vranjanci se još nisu okupili i zalažu se da se prvenstvo prekine.

Kao i slučaju Superlige, isti scenario se pominje i u pričama o nastavku drugog po rangu fudbalskog takmičenja u Srbiji. Odigravanje samo 4 kola regularnog dela, bez baraža za ulazak u viši i ispadanje u niži rang je scenario koji se najčešće pominje, a drugoligaši sa juga Srbije različito gledaju na tu mogućnost.

Fudbaleri Radničkog iz Pirota krenuli su sa mini-pripremama, Piroćance je okupio trener Dejan Čelar i već 2 dana pod njegovom komandom se trenira.

Za nas je neizvesnost samo za utakmicu sa Zemunom, koja je zaostala utakmica, to je bitno zbog termina i planiranja mini-pripremama. Ide se ka tome da se ne igra plej-of i plej-aut, dakle da se odigraju samo 4 kola. Pripreme su isplanirane, danas smo radili testiranja, juče je bio prvi dan okupljanja. Poštujemo mere i očekujemo što pre da nastavimo normalno da treniramo. Momci su imali programe, po onome što smo videli juče i danas ja sam zadovoljan, došli su u jakoj dobroj formi - kaže Čelar.

U planu su i pripremne utakmice, a do nastavka prvenstva Piroćanci nameravaju da odigraju 3 meča.

Videćemo da li su komšije zainteresovane, kontaktiraćemo Radnik iz Surdulice i imenjaka iz Niša, a Trajal smo već zvali. Uvek smo okrenuti njima i zbog blizine i kvaliteta, bito je da igramo sa kvalitetnim ekipama - kaže trener Piroćanaca.

Piroćaci su se okupili i krenuli sa treninzima, a fudbaleri Dinama iz Vranjai dalje čekaju odluku FSS-a u svojim domovima.

Trener Dragan Antić zalaže se da se prvenstvo prekine, a u slučaju da se bira da li da se igraju 4 ili 11 kola - bira onu dužu varijantu.

Ja sam bio za to da ne igramo, finansijski ne stojimo nikako. Kako da se pripremamo samo za 4 kola? Treba da platimo igrače, a igramo ni za šta. Ne može da su uđe u viši rang, ne može da se ispadne. Mi ne možemo da skupimo igrače, grad nam je okrenuo leđa, nismo krenuli sa radom. Videćemo šta će biti, ali ne možemo da igramo sa decom - kaže Antić.

Podsetimo, u poslednjem kolu pre proglašenja vanrednog stanja, Vranjanci su poraženi od lidera prvenstva Grafičara, dok je utakmica Radnički - Zemun odložena jer je već bila doneta odluka o proglašenju vanrednog stanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: