Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 11. 6. 2019.

| Sport

Piroćanci se pobedom oprostili od Srpske lige

Autor:Lj. F, Lj. M, B. A.Izvor:Južne vesti
Radnički uspeo da se vrati u Prvu ligu Srbije
Radnički uspeo da se vrati u Prvu ligu Srbije; Ilustracija; foto: A. K.

Trijumfom od 3:1 nad niškim Sinđelićem fudbaleri Radničkog iz Pirota proslavili su ulazak u Prvu ligu, dok, nakon poslednjeg kola, u niži rang od ekipa sa juga ispada samo Pukovac. Pobednički pehar Piroćancima uručio predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije Novica Tončev. Od sledeće sezone Srpsku ligu istok jug Srbije predstavljaće i prokupački Topličanin i Vlasina iz Vlasotinca.

Piroćanci su osigurali plasman u viši rang i pre ovog kola, ali su novom pobedom pokazali ozbiljnost pred brojnom publikom koja je došla na Gradski stadion da zajedno sa fudbalerima i stručnim štabom proslavi veliki uspeh.

Do pobede ih je opet vodio najbolji strelac lige Aleksandar Stojković koji je ukupno postigao čak 33 gola ove sezone, a meč je obeležio i gol kapitena Tolića sa preko 30 metara. Stojkoviću je pehar za najboljeg strelca lige uručio predsednik okružnog saveza Vidojko Panajotović, a Novica Tončev dodelio je pehar fudbalerima Radničkog za plasman u viši rang.

Ono što će obradovati sve Piroćance koji vole fudbal je dogovoren nastavak saradnje sa trenerom Markom Vidojevićem koji je klub preuzeo u jesenjem delu prvenstva kada je Radnički imao 5 bodova zaostatka za vodećim timom.

Hvala publici što je došla da nas podrži, žao mi je što nisu i tokom sezone u većem broju posećivali naše utakmice. Prevazišli smo ovaj rang, to je i tabela pokazala. Puno je posla pred nama, moramo podići mnogo stvari na viši novi jer je takmičenje daleko ozbiljnije - rekao je Vidojević.

Od ostalih rezultata u Srpskoj ligi istok Dubočica je u Leskovcu savladala niški Car Konstantin (2:1), a Moravac iz Mrštana je minimalnim rezultatom savladao Trstenik i sezonu je završio na 6. mestu.

Pobedom od 2:0 nad Radničkim iz Svilajnca, fudbaleri Pukovca oprostili su se od Srpske lige Istok, dok je Budućnost iz Popovca novom pobedom nad ekipom Radana iz Lebana (3:2) sačuvala 3. mesto na tabeli.

Od ekipa sa juga Srbije poraze su zabeležili Zaplanjac iz Gadžinog Hana koji je izgubio na gostovanju u Paraćinu (4:0) od ekipe Borca, dok je u duelu imenjaka, paraćinsko Jedinstvo savladalo ekipu iz Bošnjaca sa 3:2.

Piroćanci će se naredne godine takmičiti u Prvoj ligi Srbije, a od ekipa sa juga Srpsku ligu napušta samo Pukovac.


Topličanin i Vlasina od sledeće sezone u Srpskoj ligi

Pobedom 2:1 u poslednjoj utakmici prvenstva Zone zapad u kojoj je formalno domaćin bila ekipa Morave iz Ćuprija, a utakmica je odigrana u Nišu na stadionu Car Konstantina, fudbaleri OFK Topličanin su posle nekoliko pokušaja predhodnih godina, konačno uspeli da se domognu plasmana u viši rang. U godini kada ovaj klub obeležava 100 godina postojanja, ovo je veliki uspeh za prokupački fudbal.

U utakmici koja je odlučivala srpskoligaša, jer je „iz prikrajka“ Rembas iz Resavice čekao kiks Prokupčana, Topličanin je golom kapitena Velimira Stankovića poveo, a u drugom poluvremenu Luka Milićević je doveo svoju ekipu do 2 gola prednosti. Formalni domaćini su do kraja samo uspeli da smanje rezultat i unesu neizvesnost do kraja susreta, u kome Topličanin nije uspeo da postigne gol iz jedanaesterca. Slavlje se nastavilo i na ulicama Prokuplja Slavlje se nastavilo i na ulicama Prokuplja; foto: Lj. M.

Velika pobeda i veliki uspeh ne samo za klub, već i za čitavo Prokuplje, koje je uvek navijalo za Topličanin. Sa 23 pobede, 5 nerešenih i samo 2 poraza, naša ekipa je ove godine uspela da stigne do toliko željenog rezultata. Očekuje nas težak posao da pojačamo ekipu jer je cilj da postanemo stabilan srpskoligaš – rekao je predsednik OFK Topličanina Srđan Milićević.

On dodaje da su od početka sezone, a narošito u drugom delu prvenstva kada su se igrale i najvažnije utakmice, igrači na terenu imali veliku podršku navijača Topličanina koji su ih na svakom susretu bodrili i bili 13. igrač.

Po završetku utakmice u Nišu, navijači i igrači su se okupili u centru Prokuplja, gde se uz pesmu, vatromet i baklje slavio ulazak u viši rang.

A u Srpskoj ligi Istok od sledeće sezone takmičiće se i Vlasina iz Vlasotinca. Nizom od 9 pobeda u prolećnom delu takmičenja Zone jug, fudbaleri iz Vlasotinca završili su prvi na tabeli i obezbedili plasman u viši rang.

Posle 11 godina probaće, prema rečima sportskog direktora kluba Miroslava Milosavljevića, da se vrate u Prvu ligu Srbije, a najveće muke u ovoj takmičarskoj sezoni zadavala im se ekipa Pčinje iz Trgovišta.

Iako nisu startovali sjajno, uspeli su da podignu formu u prolećnom delu prvenstva. Ambicije Vlasine su da se vrati i u Prvu ligu Srbije Ambicije Vlasine su da se vrati i u Prvu ligu Srbije; foto: Miroslav Milosavljević

Mi smo ušli kao jedan od glavnih favorita za ulazak u Srpsku ligu Istok. Iako smo slabije startovali, u drugom delu smo podigli formu i u 22. kolu preuzeli lidersku opziciju na kojoj smo i završili takmičenje. Do pobede nas je vodilo jedinstvo igrača, ali i veliki napori stručnog štaba i Uprave kluba - kaže Milosavljević.

Fudbaleri Vlasine u sezoni su imali 18 pobeda, 4 remija i 3 poraza, a od 18. novembra prošle godine nisu izgubili utakmicu. Milosavljević kaže da ih čeka ozbiljan posao i što se pronalaženja pojačanja tiče, ali i finanasijskog plana.

Pokušaćemo da nađemo adekvatna pojačanja kako bi klub postao standardni učesnik Srpske lige, a tu spada i pronalaženje sponzora i donatora koji su potrebni za ostvarivanje naših planova - kaže Milosavljević.

Dodaje i da im predstoje veliki izazovi, ali da imaju iskustva u višim ligama jer je ekipa od 2003. do 2008. godine, pod vođstvom Jovana Stojanovića Pajse, igrala Prvu ligu, a do 2013. godine u Srpskoj ligi Istok.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: