Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 28. 8. 2020.

| Sport

Piroćanci se pojačavaju za KLS: Stigli Amerikanac, član univerzitetske reprezentacije i svetski šampion

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
kk pirot
Piroćanci žele da budu respektabilan protivnik svima u KLS-u; foto: KK Pirot

Za debitantsku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije KK Pirot se ozbiljno pojačao - u halu "Kej" stigao je iskusni trojac: Miloš Vraneš - član reprezentacije Srbije koja je osvojila 4. mesto na Univerzijadi, Bogdan Dragović - član 3x3 ekipe Zemun, kojoj je 2017. godine, trojkom u poslednjoj sekundi, doneo titulu svetskog klupskog šampiona. Potpisao je i prvi strani igrač u istoriji kluba Amerikanac Demont Flanigen.

Piroćanci su zadržali košarkaše koji su obezbedili plasman u KLS, a sada se i pojačali

.

25-godišnji Vraneš igra na poziciji krila i prošlu sezonu proveo je u Vršcu, beležeći u proseku nešto više od sedam poena po utakmici. Pre toga je četiri godine proveo na koledžima u Sjedinjenim Američkim Državama - u Severnoj Dakoti bio je najbolji skakač i treći poenter, a u Jugoistočni Misuri stigao kao prvi strani student nakon čitave decenije.

Pre NCAA lige igrao je za Partizan, a kad je odlučio da se vrati u Evropu na jednu sezonu je obukao dres slovačkog prvoligaša Spiška Nova Ves. 2017. godine bio je jedan od retkih košarkaša sa prvobitnog spiska koji se odazvao selektoru Zoranu Todoroviću. Uprkos brojnim otkazima, selekcija Srbije je tada došla do polufinala, gde je izgubila od SAD-a, a potom i za bronzu, od Letonije.

U Vršcu je po prvi put zaigrao KLS, ligu koju će, nadamo se, svojim igrama u narednoj sezoni obeležiti u dresu našeg kluba - kažu Piroćanci.

30-godišnji Dragović može da igra beka i plejmejkera. Bavi se svim verzijama igre pod obručima, pa se tako 2016. godine okitio zvanjem najboljeg u Srbiji u basketu 1 na 1 - nije imao nijedan poraz, a nadmetalo se preko 500 igrača. Godinu dana kasnije postao je svetski klupski šampion u basketu 3x3.

Paralelno sa basketom igrao je i košarku, u beogradskom Beovuku i Dunavu iz Starih Banovaca.

Iako je poslednju takmičarsku sezonu propustio posvetivši se svetskim turnirima u basketu 3×3, budućem olimpijskom sportu, Bogdan je permanentno bio u trenažnom procesu. Poslednji turnir u košarci 3×3 odigraće 4. i 5. septembra 2020. u Budimpešti, a potom će se, zajedno sa Lazarom Rašićem, priključiti pirotskoj ekipi - navode u KK Pirot.

Za krilnog centra iz SAD-a u pirotskom klubu kažu da je košarkaš izvanrednih fizičkih predispozicija. Četiri godine proveo je u koledž košarci, a potom se otisnuo u Evropu, gde je isto toliko nastupao u prvim ligama Švedske, Austrije i Engleske. U Pirot stiže iz ekipe Cheshire Phoenix u kojoj je beležio prosečno 13,5 poena i 7,4 skokova po meču.

Njegove ambicije da se dokaže u srpskoj ligi su se poklopile sa ambicijama Pirota da bude respektabilan rival svima u toj istoj ligi, tako da je dogovor brzo i lako postignut. Jedino ostaje žal što će pirotska i srpska publika zbog epidemiološke situacije malo sačekati da uživo gleda energičnog krilnog centra iz Ohaja, koji će se za nekoliko dana priključiti svojoj novoj ekipi - kažu Piroćanci.

Podsetimo, sezona u Košarkaškoj ligi Srbiji trebalo bi da počne 26. septembra. Pirotu je ovo debitantska sezona u KLS, gde se od klubova sa juga nadmeće još i aleksinački Napredak.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: