Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:20, 30. 10. 2020.

| Sport

Pirot domaćin "Olimpijskog časa", đaci učili o olimpijskom pokretu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
trening
Olimpijski čas i u Pirotu; foto: Olimpijski komitet Srbije

Blizu 700 osnovaca iz pet gradova u Srbiji učestvovalo je na "Olimpijskom času" i kroz zanimljive radionice učilo o olimpijskom pokretu i istorijom igara, ali i družilo se sa srpskim olimpijcima, a poslednji takav čas održan je danas u Pirotu.

Beograd, Aranđelovac, Vršac, Bač i Pirot bili su ovogodišni domaćini programa koji se već 9 godina održava, a pirotski đaci okupili su se, uz sve protivepidemijske mere, u sportskoj hali "Kej".

Program je koncipiran kroz niz obrazovnih interaktivnih radionica koje su realizuju kroz 5 stanica, koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Svaka vrednost se uči kroz priču, dijalog i vizuelne prikaze. Učesnici imaju prilike da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, Olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima - kažu u OKS-u.

Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije rekla je da su uprkos situaciji sa epidemijom virusa, svi planirani Olimpijski časovi za ovu godinu uspešno i bezbedno održani. treninig Poslednji treninzi u Pirotu; foto: Olimpijski komitet Srbije

Moram da izrazim zadovoljstvo jer smo u saradnji sa gradovima i lokalnim samoupravama uspeli da realizujemo projekat u smanjenom formatu u pet gradova i to u Beogradu, Aranđelovcu, Vršcu, Baču i Pirotu. Blizu 700 osnovaca izveli smo na sportska igrališta i kroz zanimljive radionice ih upoznali sa olimpijskim pokretom i istorijom olimpijskih igara. Deca su takođe imala priliku da se druže sa olimpijcima i da u direktnom kontaktu sa njima saznaju više o samom početku njihovih karijera i dostizanju vrhunskih rezultata. Na taj način motivišemo i decu iz manjih sredina da se bave sportom i pokazujemo im da je moguće da se iz takvih okruženja iznedre budući osvajači olimpijskih medalja - rekla je Jankovićeva.

"Olimpijski čas" prošle godine održan je u Nišu, a 2018. godine u Surdulici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: