Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 22. 9. 2022.

| Sport

Pirotske ekipe u basketu poražene u polufinalima završnice prvenstva Srbije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Dan studenata Niša
Dve ekipe iz Pirota u završnici; ilustracija; foto: Vanja Keser

Na završnom turniru "Roda 3x3" prvenstva Srbije basketaši Pirota osvojili su treće mesto, dok je četvrto mesto pripalo još jednoj ekipi iz toga grada - ekipi Krupca. Šampion Srbije je ekipa Wuxi koja je u finalu savladala Partizan.

Iskusna ekipa Pirota bila je jedan od favorita, naročito nakon što je od turnira odustao Ub, jedna od najboljih ekipa u tom sportu, zbog komplikacija pri povratku sa turnira iz Portorika.

pirot 3x3 Treće mesto za ekipu Pirota; foto: 3x3 Serbia Nakon dve pobede u grupi, u četvrtfinalu su savladali ekipu Galensa sa 14:11, da bi možda i iznenađujuće eliminisani u polufinalu i to od budućeg šampiona.

Imali su prednost od 8:1 i 17:13, ali je Wuxi došao do preokreta i sa 21:20 savladao pirotski tim.

Druga ekipa iz Pirota - Krupac, bio je među autsajderima na turniru u Beogradu, ali su nakon dve pobede u grupi izborili četvrfinale, gde su sa 22:20 savladali Moneyball.

U polufinalu se, ipak, Partizan za sve pitao i ubedljivo su sa 21:9 porazili ekipu Krupca, koja je tako osvojila četvrto mesto zbog manje datih koševa od kolega iz druge pirotske ekipe.

Turnir se najpre igrao u centru Beograda, na Trgu republike, da bi zbog hladnog i vlažnog vremena sama završnica bila prekinuta i mečevi se preselili u halu "Basket siti" na Čukaričkoj padini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: