Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 2. 5. 2018.

| Sport

“Pirotski” Kinezi dobili poziv za reprezentaciju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kinezi
Kinezi stub omladinske ekipe pirotskog kluba; foto: FK Hebei Kina

Trojica prvotimaca omladinske selekcije Radničkog iz Pirota dobili su, kako kažu uklubu, pozive da igraju za reprezentaciju Kine uzrasta do 19 godina. U prolećnom delu prvenstva Omladinske lige, pirotsku ekipu pojačalo je 6 igrača iz Kine, a sada su njih 3 i reprezentativci svoje zemlje.

Yang Chenyu, Wei Changsheng, Yao Xuchen su novopečeni reprezentativci, a pored njih u Radničkom igraju i Wang Hongzhi, Yang Shaochen, Li Shuaihu. Oni su ranije već boravili u Pirotu, kada su trenirali sa svojim vršnjacima, od septembra do novembra prošle godine, ali nisu bili registrovani za igranje utakmica.

Trener omladinskog tima Bratislav Mitrović, rekao je da oni ipak neće otići u Kinu, jer su se u dogovoru sa njihovim matičnim klubom Hebei CFFC, iz kojeg su došli na pozajmicu u Pirot, dogovorili da preskoče ovo okupljanje.

U dogovoru sa njihovim matičnim klubom i fudbaskim savezom Kine procenili smo da je i za njih, a i za nas bolje da oni preskoče ovo okupljanje, ali da idu na naredno. Finiš je prvenstva, oni su nam veoma bitni igrači, a i puno vremena bi izgubili u putu, tako da smo se odlučili da ostanu u Pirotu - rekao je Mitrović.

Trener omladinaca dodao je da su svi u klubu prezadovoljni fudbalerima iz Kine.

Radi se o pravim profesionalcima, pored kvaliteta koji poseduju, dodatno su motivisali i domaće igrače da više rade. Doneli su nam instant kvalitet, što se vidi po rezultatima u drugom delu prvenstva - rekao je trener omladinske selekcije.

Na utakmici prošle subote, koju su omladinci Radničkog dobili sa 3-0, upravo su kineski fudbaleri bili strelci svih golova.

Komunikacija je malo otežana pošto slabo govore engleski jezik, ali sa njima je stalno prevodilac, koji prisustvuje svakom treningu, tako da se sporazumevamo. Naučili su i neke srpske reči, tako da se na našim treninzima mogu čuti engleski, kineski i srpski jezik - dodao je Mitrović.

Za Yao Xuchena postoji već interesovanje najjačih srpskih klubova, a kako kažu u klubu on već trenira sa seniorskim timom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: