Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 24. 1. 2017.

| Sport

Pirotski košarkaši na svakoj utakmici pune halu "Kej"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kos
Piroćanci vole košarku; foto: flickr.com/slgckgc

Već 4 sezone konstantno su igrači Košarkaškog kluba Pirot u Drugoj ligi Srbije, san im je da uskoro postanu konkurenti za viši rang takmičenja, a glavni motiv je velika podrška sugrađana. Koliko im ona znači svedoče pobede kod kuće nad favorizovanim ekipama, a poslednji je “pao” Radnički iz Kragujevca.

Problemi sa bolestima i povredama, kako kažu u klubu, dodatno su umanjili šanse domaćina u ovoj utakmici, ali momci su uspeli da naprave podvig i posle produžetka dođu do važne pobede. Ekipu je predvodio Dušan Filipović koji je ubacio čak 39 poena uz 5 asistencija i učinio da se odsustvo povređenog kapitena Lazara Rašića manje oseti.

Oko 600 Piroćanaca sa tribina je bodrilo košarkaše, što je broj kojim retko koji klub može da se pohvali, a ova brojka je konstantna ove sezone.

Naš klub ima veliku tradiciju, a i sport se generalno voli u Pirotu. Nije samo brojnost, već i energija koja je na tribinama, momci to dobro vraćaju, dobro igraju i poštuju svoj grad. Ta neka hemija je prepoznata i to je jako veliki plus za nas - kaže predsednik kluba Slaviša Svilarov.

Najveći uspeh bio je pre 2 sezone kada im je zamalo izmakao plasman u Prvu ligu, kada su takmičenje u Drugoj ligi završili na 3. poziciji. Imajući u vidu kapacitete kluba, zasad su, kako kaže predsednik, zadovoljni višim pozicijama u ovom rangu takmičenja.

Cilj je da ostanemo stabilni drugoligaši, a ako se otvori šansa da napravimo nešto više to ćemo i uraditi. Prati nas mnogo malera i povreda ove sezone, ali zasada dobro guramo. Za godinu ili dve nadam se da ćemo moći da ozbiljno napadnemo Prvu ligu - priča prvi čovek pirotskog kluba.

Tim je trenutno šesti u konkurenciji 14 klubova, ali su aleksinački Napredak i zrenjaninski Proleter svega 1 bod daleko.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: