Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:42, 15. 12. 2020.

| Sport

Pisanje istorije: Odbojkaši Niša u četvrtfinalu Kupa CEV

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok niš
Najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji; foto: M. P.

Pobedom nad Polonijom iz Londona rezultatom 3:1 odbojkaši Niša plasirali su se u četvrtfinale Kupa CEV i ovo je dosad najveći uspeh ovog kluba u nekom evropskom takmičenju. Borba za polufinale je u četvrtak, 17. decembra u Monpeljeu.

Gubili su niški odbojkaši 1:0 u setovima, ali boljom igrom, predvođeni sjajnim Bardijom Sadatom i kapitenom Markom Nikolićem preokrenuli i pobedili sa 3:1. Ovo je istorijski uspeh Niša, a imaće priliku da ode i korak dalje jer ga za dva dana očekuje četvrtfinale protiv boljeg iz duela Mladi radnik iz Požarevca - Monpelje.

Dobro su počeli niški igrači, poveli sa 3:1 u prvom setu, ali greškama su dopustili da Polonija izjednači (6:6). Poenom Uroša Nikolića i blokom Stojkovića, Niš je ponovo poveo (8:6), ali su Englezi izjednačili i usledila je izjednačena igra. Nišlije su imale vođstvo od 15:13, ali serijom 3:0 ekipa iz Londona je povela sa 16:15. Poenima Stojkovića Nišlije su održavale neizvesnost, ali je Polonija sa dva vezana poena povela sa 22:20. Nije mnogo pomogao tajm-aut ekipi Niša jer je engleski tim, koristeći greške na servisu Nišlija, došle do prve set-lopte koju su i iskoristili (25:21) za vođstvo od 1:0 u setovima.

Početak druge deonice doneo je nezivesnost, ali su Englezi uspeli da povedu sa 9:7. Niški igrači grešili su sa servisa, čuvali su vođstvo, a engleski odbojkaši i imali i plus 4 (15:11 i 20:16). Dobrim napadima Jelića, blokom i poenom Marka Nikolića Niš je polako "topio" zaostatak. Tada je na servis-liniju stao Brazilac Visente čiji su servisi zbunili protivnika, a blok Sadata i poen kapitena Nikolića doneli su izjednačenje (23:23), a Nikolić je lepim poenom doneo izjednačenje u setovima (25:23).

OK Niš na aerodromu u Francuskoj Sledi četvrtfinale; foto: M. P.

Nakon izjednačenog starta trećeg seta, Sadat i Stojković su doneli prednost predstavniku Srbije od 4:2. Uzvratila je Polonija, pa se igralo poen za poen do sredine seta. Serijom 6:0 i poenima Jelića i Uroša Nikolića, a i greškama protivnika, Niš je poveo sa 18:13. Nisu se Englezi predavali, pa su uzvratili serijom 3:0 i došli na poen zaostatka (20:19). Opet je na servis-liniju stao Visente, čiji servisi očigledno nisu prijali ekipi iz Londona, pa je pomogao da Marko Nikolić i Bardija Sadat donesu Nišu prednost od 23:19. Prvu set-loptu Sadat je iskoristio za 25:20 i vođstvo od 2:1 u setovima.

Uz dobre servisa Sadata na početku četvrte deonice, kao i uz jedan as mladog Iranca, Nišlije su povele sa 3:0. Dobrim servisima Kanelosa Polonija se vratila i izjednačila na 6:6, a seriju je prekinuo tajm-aut Niša. Dobrim servisima i igrom u polju Polonija je preuzela vođstvo (11:8). Serijom 3:0 i raspoloženim Nikolićem Niš je preokrenuo i poveo sa 16:15, pa nakon izjednačene igre, pre svega greškama Engleza, Niš je poveo sa 20:17. Čuvale su Nišlije vođstvo, a prvu meč-loptu omogućio je Marko Nikolić, jedan od najboljih pojedinaca. Niški tim je tek iz drugog pokušaja osvojio set i obezbedio pobedu (3:1) i to poenom kapiten (25:21).

Trener Niša Dragan Svetozarević će nakon meča čestitao svojim igračima na borbi i pobedi.

Taj drugi set je sigurno bio prekretnica utakmice, naše samopouzdanje se vratilo. Igrali smo sve bolje i bolje, a oni su padali. Završili smo treći set dobrom igrom, četvrti dobro počeli, pa stali, ali smo se vratili i odigrali dobro do kraja. Jedna dobra pobeda za nas, za klub. Istorijski uspeh, četvrtfinale Kupa CEV i igrači su se na početku malo stegnuli, ali su se posle opustili i odigrali do kraja dobro i borbeno - rekao je Svetozarević.

Nišlije će za dva dana, tačnije u četvrtak, 17. decembra od 18 sati igrati četvrtfinale sa pobednikom meča Mladi radnik (Požarevac) - Monpelje.

POLONIJA - NIŠ 1:3 (25:22, 23:25, 20:25, 21:25)

Monpelje, Francuska.

Sudije: Ehsan Rejaeyan (Francuska) i Koen Luts (Belgija)

Trajanje meča: 11o minuta.

POLONIJA: Skrovonek 2, Smit 5, Tang-Taje, Nilson 20, Mađo, Mils, Tuton, Ribeiro de Paula 7, Mekson, Rodrigez, Dalakuras 18, Kanelos 5.

NIŠ: Đokić, Jović (libero), Sadat 24 (2 asa, 3 bloka), Milovanović, Stojković 5, U. NIkolić 9 (3 bloka), Visente 1 (1 blok), Jelić 6, Kone 3, Jovanović, Savić, M. Nikolić 21 (2 bloka).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:30 // 15. 12. 2020.

    Svaka čast

  • Zoki

    20:11 // 15. 12. 2020.

    A "Gospodja" ,neka smanji budzet za sport u gradu.
    Da se ugasi sve sto valja.
    Odlicna ideja.

    • Pera Mitić

      20:38 // 15. 12. 2020.

      I treba,dace za porodiliste,za bebe,da ih ne donose majkama u pocepanom,joooj zaboravio sam da to već skupljaju gradjani,odoše za njivovu decu te pare

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: