Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 11. 12. 2022.

| Sport

Planinari "Ozrena" iz Sokobanje se jedini popeli na sva 74 zadata planinska vrha u Srbiji za 10 meseci

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
Planinarenje
Među najboljima i južnjaci; foto: Wikimedia/Kafziel

Međunarodni dan planina obeležava se danas, a tim povodom Planinarski savez Srbije dodelio je nagrade najboljima, a najveće priznanje dobili su planinari "Ozrena" iz Sokobanje, jer su za 10 meseci jedini uspeli da osvoje sva 74 zadata planinska vrha u Srbiji. Nagrađena je i srpska reprezentativka u sportskom penjanju Nišlijka Staša Gejo, pirotski ”Vidlič”, a u planininskom trčanju niški "Mosor".

Iz Planinarskog saveza Srbije kažu da su apsolutni pobednici takmičenja "Izazovi planinara" - planinari sokobanjskog "Ozrena", koji su se za 10 meseci jedini popeli na sva 74 zadata planinska vrha u Srbiji.

Za najbolju akciju proglašene su "Visoke Tatre" pirotskog "Vidliča", dok su u planininskom trčanju ekipno i pojedinačno neprikosnoveni bili trkači niškog "Mosora", posebno šampioni Ljiljana Krasić i Nenad Živković.

Priznanje za obaranje rekorda osvojila je srpska reprezentativka u sportskom penjanju Nišlijka Staša Gejo, višestruka osvajačica najsjajnijih odličja na svetskim i evropskim prvenstvima.

Planinarskim trekingom u ekipnoj katergoriji dominirale su takmičarke niškog "Mosora" i trekingaši "Železničara" iz Inđije, a juniori "Spartaka" bili su nenadmašni - dodaju iz PSS.

Predsednik PSS Iso Planić je na svečanosti ukazao na značaj zaštite očuvanja planinskih predela, ali i na neke od prioriteta saveza - kao što su omasovljenje i podmlađivanje, edukovanje kadrova, uvođenja planinarstva u škole, obnavljanje i izgradnja planinarske infrastrukture, te jačanje takmičarskih disciplina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: