Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 30. 7. 2018.

| Sport

Planinari vode u Prekonošku pećinu, Niševačku klisuru i na “Belmužijadu”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Pruga Nisevacka klisura
Na planinarenje, pa na Belmužijadu; foto: A. K.

Akcija koju organizuje Planinarsko društvo Preslap zakazana je za subotu, 4. avgust, a predviđeno je da planinari i zainteresovani rekreativci obiđu Prekonošku pećinu, jednu od prvih uređenih za posetioce u Jugoslaviji, zatim uzvišenje Kule, pa prolazak kroz Niševačku klisuru, a na kraju i posetu “Belmužijadi”, koja se tada održava u Svrljigu.

Prvo će se, objašnjavaju u Preslapu, obići Prekonoška pećina, prvih pedesetak metara. Nakon toga, učesnici će biti prevezeni do sela Varoš, odakle će se popeti na uzvišenje Kule, na kome su ostaci starog Svrljig grada.

Po silasku sa Kule planiran je prolazak kroz Niševačku klisuru, koja je atraktivna i zbog pruga i tunela u njoj, a koje je projektovao Milutin Milanković.

Predviđena je poseta izletištu Banjica i kretanje "rimskim putem", u selu Niševac, svi učesnici, zahvaljujući opštini Svrljig, biće posluženi besplatnim ručkom. Istog dana, u Svrljigu se održava velika manifestacija Belmužijada 2018, a planinari će posle pređene staze, ukupne dužine 10 kilometara, otići i u Svrljig, da uveličaju tradicionalnu manifestaciju - kažu u Preslapu.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 1. avgusta, slanjem mejla na [email protected], gde mogu dobiti i dodatne informacije o akciji.

Polazak je, kažu na Fejsbuk događaju, planiran za 7 sati sa parkinga kod Tržnog centra Roda na Vizantijskom bulevaru, a povratak u Niš za 21:30. Cena prevoza je 500 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    16:54 // 31. 7. 2018.

    @Neka krose,vrati se ti tvom zavicaju,frulici,cuvanju ovaca...meni je asvalt drazi!
    Cim idete kod Milije,to je sns pokrio!Zovite i Ljuba!

    • Nokaut

      01:00 // 1. 8. 2018.

      Ne zna naš pravopis, a zna da sendvičari stoje iza ovoga. Kol'ko su mi najjači ovakvi likovi, sve same sveznalice, previše ih je na ovom svetu, uz one samozvane selektore fudbalera.

    • Direkt

      13:59 // 4. 8. 2018.

      A šta je to loše u zavičaju, frulici i čuvanju ovaca?! A verujem da voliš da pojedeš jagnjetinu ili ovčji sir... Drugo, Milija nije Belmužijada, strašno je kako se pojednostavljeno gleda na tradiciju. Bila sam na Belmužijadi pre nekoliko godina i uživala sam u izložbi domaćih jela i pita. Jeste da sve to može i mnogo bolje, ali vi hejteri sigurno nećete boljim da ga napravite!

  • Aperkat

    06:06 // 31. 7. 2018.

    A,sve pod patronatom sns-a.

    • Kroše

      12:25 // 31. 7. 2018.

      Brate aj objasni mi kakve veze to ima sa SNS
      Idi bre protegni noge malo, obiđi planine, pećine, sela, druzi se malo sa ljudi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: