Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 9. 6. 2020.

| Sport

Planinarska akcija oko Vrmdže ovog vikenda

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
stena latin grad
Stena Latin grad; Foto: Preslap

Svi ljubitelji planinarenja koji bi da “pregaze” 17 kilometara dugu kružnu stazu oko sela Vrmdže, mogu to uraditi u nedelju 14. juna, a polazak za zainteresovane je u 7 sati ujutru ispred “Rodinog” tržnog centra u niškom naselju Duvanište.

Iz Planinarskog društva “Preslap”, koji organizuju ovu akciju, kažu da ova planinarska staza spada u lake i da nju mogu preći i rekreativci sa prosečnom kondicijom.

Selo Vrmdža, u blizini Sokobanje, u podnožju planine Rtanj, okruženo je stenama, te je prozvano i „Sokobanjski San Marino“. Jedno je od retkih sela na Balkanskom poluostrvu, u kome se broj stanovnika povećava, gde se doseljavaju ljudi iz svih krajeva Srbije, a ima i novih meštana iz Italije, Rusije, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država. Selo Vrmdža ima i svoj seoski muzej, sa eksponatima iz domaćinstava Vrmdže iz 19. Veka - navode organizatori.

Zahvaljujući tradicionalnom održavanju ove planinarske akcije, u Vrmdži su pokrenuta još dva razvojna projekta: na stenama “Nikolin kamen” i “Devojački kamen” uređeno je čak stotinak smerova za sportsko penjanje, a svakog leta održava se i filmski festival ekološkog i turističkog filma - „Vrmdža fest“.

U organizaciji Planinarskog društva “Preslap“, na akciju se polazi u nedelju, 14. marta, u 7 sati, sa parkinga tržnog centra “Roda“ u Nišu.

Troškovi prevoza su 600 dinara.- navode organizatori.

Svi zainteresovani za učešće na ovoj laganoj akciji, iz Niša i okoline mogu se prijaviti kod vodiča Planinarskog društva “Preslap“, a to su Miroslav Dokman (telefon: 062205977) i Vladimir Mitrović (telefon: 0642634692). Vodiči će pružiti i sve dodatne informacije i savete oko obuće, odeće i opreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Muka od prostakluka

    09:06 // 10. 6. 2020.

    Aj sto ste ljubomorni na ove sto voze kola od 100.000 evra, a vi ste ljubomorni i na one sto ubijaju cipele po brdistima. Nemate snagu na 5. sprat bez lifta da se popnete, sto bi vi bili ljubomorni na planinare?

  • Mara

    04:47 // 10. 6. 2020.

    Pametno.Bolje to nego da se drema po kafanama i kaficima

  • Godišnji odmor!

    10:05 // 9. 6. 2020.

    Svaka čast super ste se organizovali dobro se provodite i to je za svaku pohvalu ALI INTERESUJE ME JER SAM SLUŠALA GOSPOĐU PLANINARKU DOK JE DAVALA IZJAVU za jednu našu lokalnu televiziju odakle joj toliko slobodnog vremena i dana od godišnjeg odmora da može čak u Iran da ide na ekspedicije ODAKLE TOLKI DANI ODMORI ja jedva odem na more sa mojim odmorom koliki to odmor dotična ima!

    • Vesna Simić

      13:26 // 9. 6. 2020.

      Gospođa planinarka ne ide na more - za razliku od Vas, već svoj odmor (čija je dužina propisana Zakonom) koristi za odlazak na planinu.
      Od srca to preporučujem i Vama - čisto u cilju mentalne detoksikacije.
      Veliki pozdrav i sve najbolje Vam želim!

    • Pingvin sa Madagaskara

      13:37 // 9. 6. 2020.

      Tačno od reči do reči da li uzimaju plaćena odsustva da bi planinarili i ja bi da šetam po planine i da udišem čist vazduh i da pravim selfije ali nema bate nema odmor potrošim ceo tek da okrečim neku sobicu i kupim drvca za zimu a oni se švrćkaju po celu godinu i gospođa se hvali kako je bila na vrhove odakle lova za to i vreme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: