Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 15. 12. 2021.

| Sport

Planinarski izazov i naredne godine na Staroj planini, za avanturiste spremne tri staze

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vodopad stara
Tri staze različite dužine prolaze kroz najlepše delove Stare planine; foto: Lj. F./JV

Planinska avantura Hajlender Stara planina održaće se na toj planini od 11. do 15 juna naredne godine, a za avanturiste su 2022. godine spremne tri staze - na 100, 46 i 24 kilometara.

Ove godine avanturisti su mogli da iskuse dve staze, a naredne godine će priliku da prepešače prelepe predele imati i nešto manje spremniji takmičari za koje je spremna staza od 24 kilometra.

Petodnevni Hajlender je staza na 100 km, Hajlender 55 je staza na 46 km koja će trajati tri dana, dok će Hajlender Experience biti najkraća staza od 24 km i koja bi trebalo da se pređe za dva dana.

Hajlender Experience Stara planina 2022 je nova vikend avanturu na Staroj planini koja će trajati od 11. do 12. juna 2022. godine. Staza duga 24 km sa 1.060 metara ukupne visinske razlike vodi vas kroz najlepše delove Stare planine od Gostuše preko Arbanaškog kladenca do Dojkinaca - kažu organizatori.

Organizatori pozivaju avanturiste da se priključite avanturi i upoznaju divlje i još uvek neistražene predele, kao i sami sebe, da otkriju pravog gorštaka u sebi na ovim drevnim i zabačenim planinskim stazama.

Prijava za jednu od staza moguće su na ovom linku.

Događaj na Staroj planini organizuju udruženja Kamper planet i Kreativni aktiv novih avantura (KANA), uz suorganizaciju i podršku lokalnih organizacija iz Pirota - Avanturistička mreža, Skyteam, Turistička organizacija Pirot i JP SrbijaŠume.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • direktno iz Vojnegovac

    06:59 // 16. 12. 2021.

    nema jače...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: