Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Planinarski klub Železničar Vranje

 • Planinarski klub "Železničar" Vranje

  Uspon na Krstilovicu u čast nekadašnjeg planinara vranjskog “Železničara”

  Za sve planinare i ljubitelje prirode, a u čast nekadašnjeg planinara Dragana Manasijevića Maseta, planinarski klub “Železničar 2006” iz Vranja organizuje Memorijalni uspon “Masetu u sećanje”, na planini Krstilovica iznad Vranja, u nedelju, 22. decembra. Okupljanje je u 9 sati ispred Gradske kuće, odakle će se planinari uputiti prema Krstilovici.

  detaljnije
 • Železničar 2006.

  Vranjski biciklisti vozili do Hilandara i nazad

  Biciklisti iz Planinarskog kluba “Železničar 2006.” posle 64 sata efektivne vožnje, vratili su se sa Svete Gore dokle su putovali biciklima kako bi se poklonili najvećoj srpskoj svetinji - Hilandaru.

  detaljnije
 • Biciklisti vranje foto i.m..

  Vranjanci biciklima voze do Kajmakčalana

  Grupa biciklista, članova vranjskog Planinarskog kluba Železničar 2006. će u subotu krenuti u pohod na Kajmakčalan. Biciklistička tura uz planinu Nidže startovaće u nedelju, rano ujutru, od mesta Skočivir kod Bitolja, a pred biciklistima je visinska razlika od preko 2.000 metara.

  detaljnije
 • Planinar Vranje Djordje Djordjevic

  Planinar iz Vranja se popeo na krov Evrope

  Član Planinarskog kluba Železničar 2006, Vranjanac Đorđe Đorđević, osvojio je najviši vrh Evrope Zapadni Elbrus, koji se nalazi na planini Kavkaz u Rusiji, na 5.642 metra nadmorske visine.

  detaljnije