Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 22. 11. 2017.

Planinarski klub železničara proslavio 70 godina postojanja

Planinari arhiva U Osnovnoj školi "Ratko Vukićević" niški planinari imaju i svoju sekciju; foto: arhiva Planinarski klub Železničar

Po evidenciji, tokom 70-tih i 80-tih godina prošlog veka, svaki deseti Nišlija bio je u nekom periodu član Železničara, planinarskog društva koje je nedavno proslavilo svoj 70. rođendan. O tome da entuzijazam u klubu nije jenjavao tokom vremena, najbolje govori to što su sedamdesetih odlikovani Zlatnom značkom, kao najaktivnije planinarsko društvo u Jugoslaviji, a više od 30 godina kasnije proglašeni su i za najbolje u Srbiji.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Dexter

    09:56 // 22. 11. 2017.

    Čestitke za jubilej Železničara, najvećeg planinarskog kluba u Nišu, i pozdrav svim njegovim članovima. Ko nije bar jednom bio u planini sa ovim divnim ljudima, ne zna šta je drugarstvo, solidarnost, ljubav prema prirodi. Iza planinara ne ostaje ni jedan papirić - sav neorganski otpad baca se u kontejnere po povratku sa uspona. Njihov optimizam i vedrina osveženje su u ovim turobnim vremenima.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: