Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Planinarsko-alpinistički klub Mosor Niš

 • Mosor Treking liga

  Nišlije vicešampioni Srbije u trekingu

  Tokom 7 kola Treking lige Srbije, takmičari niškog Mosora imali su konstantne rezultate i zahvaljujući njima stigli do vicešampionske titule u takmičenju gde je cilj za što kraće vreme, samo uz pomoć mapa i markacije, preći planinsku stazu. Sem uspeha u ligi, niški tim bio je pobednik Kupa i Master kupa Srbije.

  detaljnije
 • Midzor

  Uspon na Midžor i skijanje na Babinom zubu

  Za one sa nešto više kondicije planinari niškog kluba Mosor u nedelju, 28. januara organizuju uspon na najviši vrh Stare planine Midžor, dok se početnici mogu zaustaviti na Babinom zubu. Takođe, kako kažu u niškom klubu, mogu krenuti i oni koji žele da skijaju, a u organizaciji ovog dela pomoćiće ski sekcija Mosora.

  detaljnije
 • Mihajlović, Paunović, Gejo

  Gejo, Paunović i Mihajlović u konkurenciji za sportistu Niša

  U najužu konkurenciju za najboljeg sportistu grada ušli su Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš", Miloš Paunović, takmičar Gimnastičkog kluba "Niš" i Milan Mihajlović, džudista "Kinezisa". "Naisa", "Kinezis" i Ski-klub "Niš" u konkurenciji za najbolji kolektiv, a za nagradu najboljeg mladog sportistu u najužem izboru su Aleksa Krstić, Nikola Stefanović i Andrija Petković.

  (4) detaljnije
 • Jelasnicka klisura

  Uspon na Radov kamen povodom dana planina

  Da bi podsetili na to koliko je bitno da se priroda čuva, ali i u njoj uživa, niški planinari u nedelju, 10. decembra, organizuju izlet na Radov kamen, vrh iznad Jelašničke klisure. Oni pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u ovom pohodu, za koji je povod je Međunarodni dan planina, koji se praznuje svakog 11. decembra.

  (2) detaljnije
 • Planinarenja

  Niški planinari vode na planine Ozren i Devica

  Leto se bliži kraju, a sa njim i lepo vreme. Niški planinarski klubovi žele da iskoriste poslednje zrake sunca i zato pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže na dva izleta ovog vikenda - na Ozren u subotu, 9. septembra, dok je aktivnost na planini Devica predviđena za nedelju, 10. septembra.

  detaljnije
 • Himalaji

  Prva žena iz Srbije koja je osvojila Mont Everest promoviše knjigu u Nišu

  Dragana Rajblović, koja se 2007. Godine popela na najviši vrh Himalaja, na 8.850 metara nadmorske visine, napisala je knjigu “Moj Everest - san i java”, koju će promovisati u Velikoj sali Skupštine grada Niša 18. maja od 19 sati.

  detaljnije
 • planinari

  Planinarska akcija na Kopaoniku

  Zimsku planinarsku stazu na Kopaoniku, koja je zakazana za 5. mart, organizatori smatraju najlakšom, pa zato i pogodnom za sve rekreativce i ljubitelje prirode. Jedan deo dana će biti rezervisan i za uživanje na snegu, a učesnici ovaj dan mogu da iskoriste i za skijanje.

  detaljnije
 • Planina-Tumba.jpg

  Organizovano planinarenje na najnižu planinu kod Vlasine

  Planinarski klubovi “Železničar” i “Mosor” organizuju uspon na Tumbu kod Crne Trave, u nedelju 23. oktobra. Najviša tačka ove planine je na 1.377 m.

  (1) detaljnije
 • Letovanje na Bojaninim vodama

  Neuobičajeno "planinsko" letovanje za decu

  Jahali su konje, veslali Nišavom, podizali šatore, penjali uz stene i igrali se u prirodi - ovako je grupa mališana iz Niša provela deo letnjeg raspusta na Bojaninim vodama.

  (11) detaljnije
 • 2016-02-14-3163-(2)

  Lavina na Šari zatrpala planinare sa juga Srbije, nema povređenih

  Prilikom uspona na Šar-planinu, na grupu od 17 planinara iz Niša, Surdulice, Vladičinog Hana, Vranja i Makedonije, obrušila se lavina snega zatrpavši devetoro njih. Na sreću, povređenih nije bilo, a planinari su nakon toga nastavili uspon do vrha.

  (2) detaljnije
 • slika1

  Osvajanje Vitoše povodom 120 godina od prvog uspona

  Avanturisti iz Niša i okoline mogu se prijaviti do 27. avgusta za uspon na Černi Vrh (2290 m), najvišu tačku Vitoše kod Sofije, kako bi sa planinarima sa Balkana obeležili 120 godina od prvog organizovanog uspona u Bugarskoj.

  detaljnije
 • pogled

  Uspon do vrha planine Vardenik

  Planinari i ljubitelji prirode koji žele da sa vrha Veliki Strešer, na 1.876 metara nadmorske visine, uživaju u pogledu na Vlasinsko jezero i okolne planine, mogu se prijaviti za učešće na usponu koji će biti održan u nedelju 22. marta.

  detaljnije
 • radan.jpg

  Osvajanje vrha planine Radan

  Planinarsko-alpinistički klub "Mosor" iz Niša u subotu, 26. jula, organizuje odlazak na akciju “Uspon na Radan”, a planinari će moći da izaberu zahtevniju ili “stazu zdravlja” do vrha.

  detaljnije
 • sokolov-kamen.jpg

  Jesenji uspon na Sokolov kamen

  Planinarsko-alpinistički klub "Mosor" drugu godinu zaredom organizuje akciju "Jesenji uspon na Sokolov kamen" u nedelju, 29. septembra.

  detaljnije
 • Ostra-cuka.jpg

  Planinarenje od Sokobanje do Oštre čuke

  Planinarsko-alpinistički klub "Mosor" iz Niša u nedelju, 22. septembra, organizuje izlet od Sokobanje do Oštre čuke.

  detaljnije
 • Volujak.jpg

  "Mosor" vodi na transverzalu Volujak

  Planinarsko-alpinistički klub "Mosor" iz Niša od 23. do 25. avgusta organizuje obilazak transverzale Volujak u Republici Srpskoj u kom će učesnici moći da osvoje 4 vrha viša od 2.200 metara.

  detaljnije
 • Midzor.jpg

  Organizovan izlet na Midžor

  Klub "Mosor" organizuje odlazak na prvu planinarsku akciju "Stazama Stare planine" i letnji uspon na Midžor u subotu, 13. jula.

  (1) detaljnije
 • Vitosa-Bugarska.jpg

  Izlet na Černi vrh u Bugarskoj

  Planinarsko-alpinistički klub “Mosor” iz Niša 16. februara organizuje izlet do Černog vrha u Bugarskoj. Ovo putovanje košta 1.650 dinara.

  detaljnije
 • Stara-planina.jpg

  Izlet na Midžor

  Planinarsko-alpinistički klub “Mosor” u subotu 9. februara organizuje uspon na Midžor (2.169 m) i skijanje na Babinom zubu. Ovaj jednodnevni izlet košta 750 dinara.

  detaljnije
 • mosor

  Film o osvajanju kineskog vrha

  Večeras od 20h u Skupštini grada u Nišu biće prikazan film o srpskoj ekspediciji u Kini na kojoj je učestvovao i Nišlija Igor Radosavljević. Ulaz slobodan.

  detaljnije