Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Plej-of

  • stoni tenis josip kolumbo

    STK "Josip Kolumbo": Najveći uspeh u istoriji uz žal zbog finiša sezone

    Osvajanjem vicešampionskog zvanja, nakon sezone sa 17 uzastopnih pobeda u osnovnom delu Superlige, Stonoteniski klub Josip Kolumbo iz Niša ostvario je istorijski uspeh, ali ostaje žal, kako kaže trener Dušan Popović, što se nije igrao plej-of jer bi klub iz Niša imao prednost domaćeg terena. Neuslovna hala na završnom turniru odmogla je Nišlijkama, smatra Popović, da se popnu na najviše postolje.

    (1) detaljnije
  • Boks Loznica Naissus

    Bokseri niškog Naisusa kreću u borbu za finale plej-ofa

    Posle više meseci pauze zbog pandemije virusa korona, boks se vraća na scenu. U subotu, 27. juna bokseri niškog Naisusa boriće se u hali “Crveni krst” u Beogradu protiv Radničkog u prvom meču polufinala Superlige. Iz niškog kluba poručuju da u prestonicu idu da se bore i pobede.

    (1) detaljnije
  • Nemanja Šilj Nais vaterpolo

    Reprezentativci Hrvatske stali na put Naisu, ubedljiv poraz na startu plej-ofa

    VK Nais je doživeo neuspeh na prvom koraku plej-ofa, pošto ga je u Šibeniku ubedljivo nadigrao Solaris, jedan od dva najbolja tima Regionalne A2 lige ove sezone. Niški vaterpolisti su izgubili sa 18:9, a posebno nisu mogli protiv ubojitog dvojca - mladog reprezentativca Hrvatske Branimira Hercega i povremenog člana seniorskog tima ove zemlje Andrije Vlahovića, koji su sami dali 10 golova.

    (1) detaljnije
  • Uroš Vasić Nais vaterpolo

    Dva gostovanja, pa tri domaćinstva niških vaterpolista u plej-ofu

    VK Nais se, kao i prethodne godine, plasirao u plej-of Regionalne A2 lige, gde će na početku imati dva gostovanja u tri dana, a potom će tri puta zaredom biti domaćini. U pohod na vrh tabele niški vaterpolisti će krenuti iz Šibenika, gde će u nedelju, 9. februara gostovati Solarisu.

    (1) detaljnije
  • Mašinac Vojvodina Delijski vis

    U poslednjem kolu Superlige Mašincu izmaklo zvanje vicešampiona Srbije

    Baš kao i prošle sezone, Mašinac je sezonu završio kao treći tim u Srbiji, uprkos izglednim šansama da postane novi vicešampion države. Rasplet u poslednjem kolu bio je najgori mogući po niške fudbalerke, same su izgubile od Spartaka u Subotici, dok je Sloga pobedila Crvenu zvezdu i preskočila ih na tabeli.

    detaljnije
  • jevtic,-rk-zeleznicar,-nis,-foto-jv-vanja-keser

    Železničar pobedio, ali ostao bez vicešampionskog mesta

    Iako je pobedio Partizan (37:30) u poslednjem kolu plej-ofa Superlige, niški Železničar nije se domogao vicešampionskog mesta jer je Metaloplastika odigrala nerešeno u Novom Sadu sa Vojvodinom (28:28) i tako obezbedila mesto u SEHA ligi i kvalifikacijama EHF kupa naredne sezone.

    (2) detaljnije
  • aleksandar-pavlovic,-rk-zeleznicar,-nis

    Železničar: Sve ekipe časno i sportski do kraja

    Uoči poslednjeg kola plej-ofa Superlige koje odlučuje ko će zauzeti vicešampionsko mesto i tako obezbediti mesto u regionalnoj SEHA ligi naredne sezone, niški Železničar koji je u toj trci upozorava sportsku javnost "na neophodnost poštovanja svih prava i dužnosti, utvrđenih Zakonom o sportu i pozitivnim propisima Rukometnog saveza Srbije od strane svih učesnika nacionalnog šampionata".

    detaljnije
  • vejin

    Železničar protiv Partizana završava sezonu i nada se vicešampionskom mestu

    Da bi Rukometni klub Železničar ponovio prošlosezonski uspeh i osvojio drugo mesto u Prvenstvu Srbije moraće da pobedi Partizan u petak, 24. maja u gostima. Pored ovog trijumfa, potrebno mu je da Dinamo slavi protiv Novog Pazara, a Metaloplastika izgubi od šampiona Vojvodine u Novom Sadu. Trener "Želje" Svetislav Jovanović kaže da gledaju samo sebe, a ne na tuđe terene.

    detaljnije
  • Monika Molnar Knežević stoni tenis Josip Kolumbo

    Niške stonoteniserke bez finala Superlige, Novi Sad ih zaustavio

    Rezultatom 4:0 stonotesnierke Novog Sada, lidera u osnovnom delu Superlige, savladale su takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo u Nišu. Nakon pobede od 4:1 u prvom meču, Novosađanke su ukupnim trijumfom od 2:0 obezbedile mesto u finalu.

    (1) detaljnije
  • Vejnović stoni tenis Josip Kolumbo

    Niške stonoteniserke izgubile u prvom meču plej-ofa

    Iako su povele, stonoteniserke kluba Josip Kolumbo nisu uspele da naprave iznenađenje i slave u hali “Spens” protiv ekipe koja je bila najbolja u regularnom delu prvenstva Novog Sada. Revanš, u kome će imati priliku da se izbore za majstoricu, Nišlijke će igrati već sutra, 22. maja u Stonoteniskom domu.

    detaljnije
  • rk dubocica

    Dubočica ostvarila prvi cilj, već sanja nove snove

    Nakon 19 godina Leskovac, ranije poznat kao grad rukometa, imaće predstavnika u elitnom takmičenju. Kao pobednik Super B lige istok-zapad Dubočica je izborila ulazak u Superligu za narednu sezonu, a sportski direktor kluba Saša Miljković kaže za Južne vesti da je bilo naporno, ali da su ispunili zacrtani cilj.

    detaljnije
  • mima stankovic,  foto: facebook.com/zfkmasinac

    Pobedom nad Crvenom zvezdom, Mašinac ispratio kapitena u penziju

    Prva pobeda u plej-ofu, izbijanje na 2. poziciju, ali i ispraćaj u penziju kapitena Mime Stanković, koja kaže da je imala tremu kao da igra prvi put, obeležili su utakmicu pretposlednjeg kola Superlige. Na Deijskom visu niški Mašinac savladao je Crvenu zvezdu sa ubedljivih 4:0.

    (1) detaljnije
  • Radnički Mladost

    Radnički remizirao sa Mladošću za kraj istorijske sezone

    Remijem sa lučanskom Mladošću, rezultatom 2:2 Radnički je završio burnu i uspešnu sezonu u kojoj je oborio brojne klupske rekorde i koju je završio na vicešampionskoj poziciji. Po završetku utakmice "meraklije" su pojurile na teren i uz pesmu u čast kapitena Aleksandra Jovanovića proslavile sa fudbalerima kraj sezone.

    (6) detaljnije
  • Naisa

    Naisa: remi za kraj

    Neporaženost u drugom delu plej-ofa rukometašice niške Naise završile su remijem u Šapcu protiv Medicinara (38:38) u poslednjem meču sezone. Nišlijke su još ranije obezbedile treće mesto u Prvenstvu Srbije i plasman u Evropu.

    detaljnije
  • pavlovic,-rk-zeleznicar,-nis,-foto-jv-vanja-keser

    Železničar pobedio šampiona

    Prvi put ove sezone iz šest pokušaja rukometaši niškog Železničara pobedili su novosadsku Vojvodinu, novog-starog šampiona Srbije i to rezultatom 28:25 (15:14) u pretposlednjem kolu plej-ofa u sali niške škole "Dušan Radović".

    (1) detaljnije
  • Radnički

    Za kraj istorijske sezone Radnički dočekuje Mladost

    Pre dvadesetak dana Radnički je obezbedio zvanje vicešampiona Srbije, dok je u prošlom kolu postalo jasno da lučanska Mladost ne može do pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Tako duel poslednjeg kola Superlige koji se igra na niškom "Čairu" u nedelju, 19. maja, neće imati rezultatski značaj.

    detaljnije
  • naisa

    Naisa u Šapcu završava sezonu

    Utakmicom protiv Medicinara u Šapcu u 10. kolu plej-ofa rukometašice niške Naise završavaju ovu sezonu u kojoj su sigurno treće u prvenstvu Srbije. Utakmica je u petak, 17. maja od 19:30.

    detaljnije
  • rukomet

    Železničar i dalje bez pobede u gostima, poraz u Novom Pazaru

    Rukometaši niškog Železničara i dalje su bez bodova van svog grada, a novi poraz na gostovanju naneo im je Novi Pazar, ekipa koja je do ovog kola imala samo jedan trijumf. "Želja" tako nije iskoristio prvu šansu da se izjednači u broju bodova sa Metaloplastikom koja je poražena u Pančevu.

    (4) detaljnije
  • nada-pejovic,-naisa,-foto-jv-vanja-keser

    Naisa prvi put ove sezone pobedila Bekament

    Iako utakmica nije imala rezultatski značaj jer je sve već rešeno što se tiče plasmana, rukometašice niške Naise nisu se opustile i prvi put ove sezone, u petom duelu, savladale su Bekament iz Aranđelovca rezultatom 32:30 (17:15). Do kraja sezone ostalo je još jedno kolo.

    detaljnije
  • jevtic

    "Želja" očekuje pobedu u Novom Pazaru

    Priliku da prvi put u plej-ofu Superlige zabeleže pobedu na strani rukometaši niškog Železničara imaće u sredu, 15. maja kada gostuju Novom Pazaru, ekipi koja ima samo jedan trijumf u doigravanju. Pivotmen niškog tima Vladimir Jević očekuje prve bodove u gostima.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: