Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:51, 1. 2. 2020.

| Sport

Ples sa svećama uz pesmu "Molitva" pobrao ovacije na Balu na vodi [Foto]

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Svetosavski bal na vodi 2020 sinhrono plivanje
Počelo sa Vaterloom; foto: JV/Vanja Keser

Svetosavski bal na vodi, tradicionalna manifestacija Kluba za sinhrono plivanje Niš, ispunila je i ove godine gledalište bazena "Čair". Tema je bila Evrovizija, a najveći utisak ostavile su koreografije uz pesme Vaterlo, Euforija i Molitva, na čije su zvuke sinhrone plivačice odigrale svoju koreografiju u kojoj plešu u vodi sa upaljenim svećama.

Ples uz pesmu Marije Šerifović, koja je trijumfovala na Evroviziji 2007. godine, pobrao je ovacije publike, a koreograf Ana Pejčić kaže da je to i njena omiljena koreografija. Sem velikog broja plivačica koje učestvuju, posebnu draž dale su joj upaljene sveće.

Moja omiljena koreografija je bila Marija Šerifović i Molitva, pošto je to inače tradicionalna koreografija, koju svake godine izvodimo na balu. Svake godine je drugačija pesma, drugačija je tema bala pa su drugačiji i pokreti, ali taj rekvizit - sveće, svake godine ostaje isti, evo već 23 godine - priča Pejčić.

Bal je otvorio jedan od najvećih hitova koje je Evrovizija dala i koji je te davne 1974. godine lansirao jednu od najpoznatijih pop grupa na svetu - ABBA.

Usledile su starije i novije numere sa Evrovizije, u vodi se plesalo uz Rivu i Rock me, gostujući plesni ansambli na "kopnu" uz Sirušo i Quele, quele, jermensku pesmu koja nije pobedila na kontinentalnom takmičenju, ali je postala veliki hit.

Manifestacija je zatvorena zvukom koji je pobedio 2012. godine - pesmom Euforija švedske pevačice Lorin.

Gledalište je, kao i svake godine, bilo puno, a u publici su se mogli videti građani i građanke svih generacija - od starijih, do onih koji su tek prohodali.

Mislim da porodice već tradicionalno dolaze da gledaju Bal, sa svojom decom. Nekada i devojčice koje dođu da pogledaju Bal odluče da nam se pridruže u vodi - rekla je Pejčić.

Na Balu je učestvovalo pedesetak sinhronih plivačica, uz dosta gostujućih ansambala. Devojke i devojčice, od kojih najmlađa ima četiri i po godine, a nastarije su 25-godišnjakinje, kaže Pejčić, koreografije za ovu manifestaciju su uvežbavale skoro dva meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljana Petrovic

    09:09 // 2. 2. 2020.

    Bilo je prelepo! Uživala sam, kao na pravoj Evroviziji. Oduševile su me animacije koje su išle između tačaka, samo mislim da umesto Sirusho da je bio Sakis Rouvas i Shake it, ali svaka čast organizatorima :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: