Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 6. 11. 2018.

| Sport

Plivači iz Niša i Leskovca osvojili 40 medalja na međunarodnom mitingu

Autor:B. A. i M. J.Izvor:Južne vesti
Iva Petković PK Leskovac plivanje
Nastupali i klubovi iz udaljenih zemalja poput Alžira, Rusije, Turske i Sirije; foto: PK Leskovac

Na takmičenju Gran pri kup Zrenjanin plivači iz dva leskovačka kluba osvojili su ukupno 35 medalja, dok su se njihove “kolege” iz Niša okitile sa 5 odličja. Sa osvojene 32 medalje Dubočica se pozicionirala i kao treći najbolji klub na takmičenju, od 61, koliko ih je učestvovalo.

Pristiglo je u Zrenjanin 480 takmičara, a sem domaćih predstavnika, učestvovalo je još 12 zemalja: Alžira, Sirije, Rusije, Turske, Italije, Mađarske, Rumunije, Grčke, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, pa je konkurencija bila “žestoka”. Ipak, Dubočica je osvojila 10 zlatnih, 12 srebrnih i 10 bronzanih medalja.

Najbolja srpska juniorka Nina Stanisavljević je i ovog puta bila najuspešnija osvojivši 13 medalja i oborivši pritom nacionalni rekord Srbije za devojčice od 14 do 18 godina u više disciplina - kažu u klubu.

Odličjima su se okitili i Marija Pešić, koja je u Leskovac donela 6 medalja, Bratislav Pešić sa 4 medalje, Uroš Stefanović i Đorđe Stanković po 2, dok je Nikola Milenović osvojio jednu medalju.

Juniorska muška štafeta Dubočice bila je zlatna, dok su plivači ovog kluba u apsolutnoj kategoriji osvojili srebrnu i bronzanu medalju.

Iva Petković iz Leskovca isplivala je svoja najbolja vremena u sve 3 discipline i osvojila jedno zlato i 2 bronze, dok su Viktor Dimitrijević i Jelena Ćirić ostali bez odličja, ali su isplivali svoja najbolja vremena.

U Niš je pristiglo 5 medalja - po dve zlatne i srebrne, kao i jedna bronzana. Oba zlata za Svetog Nikolu osvojio je Nikola Lazarević, a srebra Uroš Canić.

Ovo takmičenje tradicionalno već godinama unazad okuplja veliki broj vrhunskih plivača iz zemlje i inostranstva, zbog te činjenice izuzetno smo zadovoljni osvojenim medaljama i isplivanim rezultatima - kažu u niškom klubu.

Da iz takmičenja u takmičenje napreduje, zvanično najbolji mladi sportista Niša Andrija Petković je pokazao i u Zrenjaninu, pošto je u svih sedam disciplina u kojima je nastupao ostvario lične rekorde. On je bio i bronzan u apsolutnoj kategoriji, u disciplini 50 m kraul.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: