Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 4. 12. 2018.

| Sport

Plivačica iz Leskovca šampionka centralne Evrope

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Trener Plivačkog kluba Dubočica Dušan Veličković bio je deo tročlanog trenerskog tima Srbije; foto: wikimedia.org/Sport the library

Na Mitingu zemalja centralne Evrope u plivanju, održanom u Novom Sadu, najuspešnija sa juga Srbije bila je Leskovčanka Nina Stanisavljević, koja je postala šampion. Sem zlatom, plivačica Dubočice okitila se sa još 6 medalja, Nikola Lazarević iz niškog kluba Sveti Nikola osvojio je srebro, a Uroš Canić i Bratislav Pešić svoja odličja su “pokupili” kao članovi štafete.

Stanisavljević je, kažu u Dubočici, na ovom takmičenju postala i prva plivačica koja je isplivala normu za sledeće Evropsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati sledećeg leta u Rusiji. Šampionka centralne Evrope postala je u disciplini 100 m prsno, a pored ovog zlata osvojila je još 4 srebra pojedinačno, kao i 2 kao član štafete.

I Bratislav Pešić je plivao sjajno, pa je tako sa kolegama iz reprezentacije bio srebrni i bronzani u štafetama, dok je u individualnim trkama bio plasiran od 6. do 7. mesta, što je u ovakvoj konkurenciji rezultat vredan pažnje - rekli su u Dubočici.

Plivač niškog kluba Nikola Lazarević osvojio je srebro u disciplini 200 m prsnim stilom i, kažu u Svetom Nikoli, oborio državni rekord do 15 godina. Drugi plivač ovog kluba Uroš Canić, u disciplini 4x100m mešovito, kao član štafete osvojio je takođe srebro.

Izuzetno smo zadovoljni rezultatima naših plivača na ovom prvenstvu. Ovo je svakako njihov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, a nadamo se da će i ubudće na ovakav način predstavljati svoj klub, grad i državu - navode niškom klubu.

Inače, Srbiju je predstavljalo 16 najboljih plivača, a domaća reprezentacija se na ovom juniorskom plivačkom mitingu pozicionirala kao druga. Najbolja je bila Mađarska, a sem ove dve zemlje, učestvovale su Rumunija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: