Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Plivački klub Dubočica

  • nina stanisavljević

    Leskovčanka trkom na 50 m prsno počela takmičenje na Evropskom prvenstvu

    U prvoj diciplini od šest, koliko je očekuje na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Glazgovu, leskovačka plivačica Nina Stanisavljević zauzela je 38. mesto u kvalifikacijama i nije uspela da obezbedi plasman u polufinle. 15-godišnjoj Leskovčanki je ovo prvo veliko seniorsko takmičenje, a pored nje, reprezentaciju Srbije predstavljaju još četiri plivača.

    detaljnije
  • nina stanisavljević

    Leskovčanka sa reprezentacijom putuje na Evropsko prvenstvo u plivanju

    Na šampionatu Starog kontinenta u plivanju, koji se u Glazgovu održava od 4. do 8. decembra, boje Srbije braniće i Leskovčanka Nina Stanisavljević iz Plivačkog kluba Dubočica . Stanisavljevićeva je jedina sa juga Srbije u reprezentaciji, a kako kaže, ovo joj je prvo veliko seniorsko takmičenje na kome se nada da će pokazati dobre rezultate.

    detaljnije
  • nina stanisavljević

    Leskovačka plivačica se sprema za Svetsko prvenstvo, a sanja Olimpijske igre

    Državna rekorderka na 50 i 100 metara kraul, 50, 100 i 200 m prsno, kao i na 50 m leđnim stilom - Leskovčanka Nina Stanisavljević, najbolja reprezentativka Srbije na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, trenutno se priprema za Svetsko juniorsko prvenstvo u Budimpešti. Pored dobrih rezultata na predstojećem takmičenju, ona za Južne vesti kaže da joj je želja da ispliva normu za Olimpijske igre 2020. godine.

    detaljnije
  • Nina Stanisavljević

    Plivači sa juga uspešni na Letnjem prvenstvu, Leskovčanka sa 11 medalja najubedljivija

    Na Letnjem prvenstvu Srbije za juniore mladi plivači sa juga Srbije, iz tri niška i jednog leskovačkog kluba, osvojili su 36 medalja. Najviše odličja ponela je Leskovčanka Nina Stanisavljević iz Dubočice koja se 11 puta popela na postolje, a čak 9 puta na najviše.

    detaljnije
  • Nina Stanisavljević

    Leskovčanki srebrna medalja na Evropskom olimpijskom festivalu

    Sjajnu nedelju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Bakuu leskovačka plivačica Nina Stanisavljević krunisala je medaljom, pošto se poslednjeg takmičarskog dana okitila srebrom u disciplini 50 m kraul stilom.

    detaljnije
  • Plivanje

    Leskovčanki za 3 stotinke umakla medalja na Evropskom olimpijskom festivalu

    Plivačici iz Leskovca Nini Stanisavljević izmakla je medalja na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, i to za 3 stotinke, pošto je finalnu trku na 100 m kraul završila kao četvrta. Ipak, 15-godišnja Leskovčanka imaće još prilika da se iz Bakua vrati sa medaljom, pošto je očekuju trke na 50 m slobodnim stilom, kao i dve štafete.

    detaljnije
  • Plivanje

    Leskovačka plivačica u finalu Evropskog olimpijskog festivala mladih

    Dobrim partijama prvo u preliminarnoj rundi, potom i u polufinalu, plivačica leskovačkog kluba Dubočica Nina Stanisavljević obezbedila je sebi mesto u finalu Evropskog olimpijskog festivala mladih, koji se održava u Bakuu. Leskovčanka je ovo uspela plivajući na 100 m slobodnim stilom.

    detaljnije
  • Evropski olimpijski festival mladih Nina Stanisavljević

    Leskovčanka nosila zastavu Srbije na Evropskom olimpijskom festivalu mladih

    Plivačici iz Leskovca Nini Stanisavljević, 15-godišnjoj državnoj rekorderki u seniorskoj konkurenciji na 50 m delfin stilom, pripala je čast da bude barjaktar na otvaranju Evropskog olimpijskog festivala mladih. Ona je kroz grandioznu "Kristalnu dvoranu" u Bakuu pronela zastavu Srbije.

    detaljnije
  • 61932872-2065935720373027-3828199076428513280-n

    Plivači "Svetog Nikole" najuspešniji na mitingu u Nišu

    Sa 19 zlatnih medalja, 17 srebrnih i 22 bronzane takmičari Plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša bili su najuspešniji na 16. Međunarodnom mitingu "Trofej cara Konstantina" čiji su bili domaćini. Medalje na ovom turniru osvojili su i takmičari drugih klubova sa juga Srbije - leskovačkih Dubočice i Leskovca, niških Naisusa i Niš 2005 i Svetog Save iz Pirota.

    detaljnije
  • Plivanje

    "Dubočica" ugostila plivače iz 5 zemalja, južnjaci dominantni

    Skoro 400 plivača iz Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije nadmetalo se na leskovačkom bazenu “Dubočica”. Klubovi sa juga zemlje Sveti Nikola, Niš 2005, Leskovac i Dubočica imali su predstavnike među najboljima u gotovo svakoj od starosnih kategorija.

    detaljnije
  • Čair plivanje

    Miting na “Čairu” okupio preko 300 plivača [foto]

    Iz Grčke, Bosne i Hercegovine, Bugarske i domaćina Srbije pristiglo je 340 plivača na bazen “Čair”, a svi su se nadmetali na 27. Međunarodnom plivačkom mitingu “Sveti Nikola”. Najbolji u Nišu bili su bronzani sa Evropskog prvenstva i Univerzijade Čaba Silađi i Jovana Bogdanović.

    detaljnije
  • Plivačica iz Leskovca šampionka centralne Evrope

    Na Mitingu zemalja centralne Evrope u plivanju, održanom u Novom Sadu, najuspešnija sa juga Srbije bila je Leskovčanka Nina Stanisavljević, koja je postala šampion. Sem zlatom, plivačica Dubočice okitila se sa još 6 medalja, Nikola Lazarević iz niškog kluba Sveti Nikola osvojio je srebro, a Uroš Canić i Bratislav Pešić svoja odličja su “pokupili” kao članovi štafete.

    detaljnije
  • plivanje.jpg

    Mladi plivači Dubočice pokupili medalje u Kragujevcu

    Iz Bosne i Hercegovine i Srbije 680 mladih plivača sjatilo se u Kragujevac, gde su se nadmetali na mitingu “Kup Kragujevca”. Najuspešniji od 39 klubova na ovom takmičenju bio je tim leskovačke Dubočice sa 43 medalje, a odličja su osvojila i ostala tri predstavnika juga Srbije - Leskovac, Niš 2005 i Sveti Nikola.

    detaljnije
  • Iva Petković PK Leskovac plivanje

    Plivači iz Niša i Leskovca osvojili 40 medalja na međunarodnom mitingu

    Na takmičenju Gran pri kup Zrenjanin plivači iz dva leskovačka kluba osvojili su ukupno 35 medalja, dok su se njihove “kolege” iz Niša okitile sa 5 odličja. Sa osvojene 32 medalje Dubočica se pozicionirala i kao treći najbolji klub na takmičenju, od 61, koliko ih je učestvovalo.

    detaljnije
  • Plivanje

    Plivačima iz Niša i Leskovca 39 medalja na Prvenstvu Srbije

    Letnje prvenstvo za juniore okupilo je u Kragujevcu najbolje plivače u Srbiji, više od 300 njih, a u tolikoj konkurenciji plivači iz Niša i Leskovca osvojili su pregršt medalja, ali i oborili nekoliko rekorda. Leskovačka Dubočica najbolje je prošla što se tiče južnjaka, pošto je bila ekipno četvrta u Srbiji, sa 26 osvojenih medalja.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivanje

    Plivačica iz Leskovca 22, a plivač iz Niša 35. u Evropi

    U reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu za juniore našli su se debitanti Nišlija Andrija Petković i Leskovčanka Nina Stanisavljević, a ovo takmičenje će oboje pamtiti po uspehu. U konkurenciji najboljih plivača i plivačica Starog kontinenta najbolji rezultat Stanisavljevićeve bila je 22. pozicija, a Petkovića 35. mesto.

    (1) detaljnije
  • Plivanje ilustracija bazen

    Leskovčanin oborio državni rekord, Nišlijka najbolja u Kragujevcu

    Na međunarodnom plivačkom mitingu u Kragujevcu, Bratislav Pešić iz Leskovca postavio je novi državni rekord za plivače do 14 godina, dok je Nišlijka Jovana Mitić proglašena za najbolju plivačicu, zbog osvojena 4 zlatna odličja. Sva četiri kluba sa juga Srbije Dubočica, Leskovac, Niš i Sveti Nikola imaju zbog čega da se vrate kućama zadovoljni, s obzirom na to da su doneli pregršt medalja.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

    Žetvu medalja niški i leskovački plivači nastavili i u Zrenjaninu

    Kako su svoje sugrađane već navikli da ih predstavljaju u najboljem svetlu gde god da nastupe, tako su se i sada, sa velikog plivačkog mitinga u Zrenjaninu, Nišlija Andrija Petković i Leskovčanka Nina Stanisavljević vratili sa pregršt medalja, a ovog puta u tome im se pridružio još jedan Leskovčanin Bratislav Pešić.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

    Nišlija i Leskovčanka najbolji na mitingu u Makedoniji

    Čak 16 medalja, od čega 9 zlatnih, na mitingu u Skoplju osvojila je Nina Stanisavljević, dok je Nišlija Andrija Petković “pokupio” 9 odličja, 6 puta bio je najbolji, a ovi rezultati pozicionirali su ih kao najuspešnije među preko 300 plivača iz 11 zemalja na ovom mitingu. Što se tiče klubova sa juga Srbije, niški Sveti Nikola osvojio je 12 medalja, Leskovac 3, a Dubočica čak 22.

    detaljnije
  • Plivači pehari

    Makedonci najbolji plivači na “Leskovačkom pobedniku”

    U konkurenciji od 440 mladih plivača iz Bugarske, Makedonije i Srbije na sedmom plivačkom mitingu “Leskovački pobednik” pobedio je Antonij Simonovski, dok je najbolja plivačica bila Mia Krstevska. Oba plivača su iz Plivačkog kluba “Orion” iz Skoplja.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: