Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 26. 4. 2021.

| Sport

Plivački klub Leskovac na mitingu u Beogradu osvojio 16 medalja

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Veliki uspeh Plivačkog kluba Leskovac; foto: PK Leskovac

U subotu 24. aprila na međunarodnom plivačkom mitingu "Sve prolazi Zvezda traje", plivački klub Leskovac je učestvovao sa 24 takmičara, a osvojeno je 16 medalja. Za najbolju plivačicu mitinga proglašena je Leskovčanka Iva Petković koja je osvojila četiri zlatne medalje u disciplinama kraul i prsno.

Na takmičenju u prestonici Srbije su učestvovala 773 takmičara iz 46 klubova od toga i 2 iz inostranstva. Najuspešnija takmičarka Iva Petković se u Leskovac vratila sa četiri prva mestra i peharom za najbolju plivačicu mitinga, jer je imala 180 FINA bodova od drugoplasirane. Ona je u konkurenciji takmičarki rođenih 2006. godine pobeđivala na 50 i 100 metara kraul stilom, ali i na 100 i 200 metara prsno.

Najvredniji rezultat u mlađoj kategoriji isplivala je Lena Stojimirović, koja je rođena 2013. godine, a osvojila je dve zlatne medalje na 50 metara delfin i prsnim stilom, dok je drugo mesto zauzela u konkurenciji na 50 metara kraulom.

Tri medalje takođe u konkurenciji takmičarki rođenih 2006. godine osvojila Jelena Ćirić koja je dva puta zauzela drugo mesto (50 i 100 metara kraul) i jednom treće (200 metara kraul). Medaljama se okitio Pavle Joić koji je pobedio u trci 200 metara kraul stilom, dok je srbrnu medalju osvojio na 100 metara prsno. Nikola Milenović je u konkurenciji dečaka rođenih 2002. godine osvojio prvo mesto u disciplini 50 metara delfin, Nađa Marković se u konkurenciji devojčica 2013. godište okitila bronzom (50 metara prsno), baš kao i Luka Dimitrijević u konkurenciji 2010. godište (200 metara prsno) i Nikola Savić u konkurenciji 2008. godište (200 metara prsno).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Garagan

    12:03 // 26. 4. 2021.

    Vide se rezultati brige i ulaganja Grada u mlade, u sport i obrazovanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: