Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Plivački klub Leskovac

 • plivači Sveti Nikola

  Takmičenje u Leskovcu označilo povratak plivača, Dubočica najbolja

  Jubilarni 10. put održano je takmičenje Leskovački pobednik, koje je ujedno bilo i prvo za mlađe plivače nakon pauze zbog pandemije. Ukupni pobednik bila je leskovačka Dubočica, drugi niški Sveti Nikola, a treći domaćin Leskovac.

  (1) detaljnije
 • 61932872-2065935720373027-3828199076428513280-n

  Plivači "Svetog Nikole" najuspešniji na mitingu u Nišu

  Sa 19 zlatnih medalja, 17 srebrnih i 22 bronzane takmičari Plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša bili su najuspešniji na 16. Međunarodnom mitingu "Trofej cara Konstantina" čiji su bili domaćini. Medalje na ovom turniru osvojili su i takmičari drugih klubova sa juga Srbije - leskovačkih Dubočice i Leskovca, niških Naisusa i Niš 2005 i Svetog Save iz Pirota.

  detaljnije
 • Plivanje

  "Dubočica" ugostila plivače iz 5 zemalja, južnjaci dominantni

  Skoro 400 plivača iz Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije nadmetalo se na leskovačkom bazenu “Dubočica”. Klubovi sa juga zemlje Sveti Nikola, Niš 2005, Leskovac i Dubočica imali su predstavnike među najboljima u gotovo svakoj od starosnih kategorija.

  detaljnije
 • plivanje.jpg

  Mladi plivači Dubočice pokupili medalje u Kragujevcu

  Iz Bosne i Hercegovine i Srbije 680 mladih plivača sjatilo se u Kragujevac, gde su se nadmetali na mitingu “Kup Kragujevca”. Najuspešniji od 39 klubova na ovom takmičenju bio je tim leskovačke Dubočice sa 43 medalje, a odličja su osvojila i ostala tri predstavnika juga Srbije - Leskovac, Niš 2005 i Sveti Nikola.

  detaljnije
 • Iva Petković PK Leskovac plivanje

  Plivači iz Niša i Leskovca osvojili 40 medalja na međunarodnom mitingu

  Na takmičenju Gran pri kup Zrenjanin plivači iz dva leskovačka kluba osvojili su ukupno 35 medalja, dok su se njihove “kolege” iz Niša okitile sa 5 odličja. Sa osvojene 32 medalje Dubočica se pozicionirala i kao treći najbolji klub na takmičenju, od 61, koliko ih je učestvovalo.

  detaljnije
 • Plivanje ilustracija bazen

  Leskovčanin oborio državni rekord, Nišlijka najbolja u Kragujevcu

  Na međunarodnom plivačkom mitingu u Kragujevcu, Bratislav Pešić iz Leskovca postavio je novi državni rekord za plivače do 14 godina, dok je Nišlijka Jovana Mitić proglašena za najbolju plivačicu, zbog osvojena 4 zlatna odličja. Sva četiri kluba sa juga Srbije Dubočica, Leskovac, Niš i Sveti Nikola imaju zbog čega da se vrate kućama zadovoljni, s obzirom na to da su doneli pregršt medalja.

  detaljnije
 • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

  Nišlija i Leskovčanka najbolji na mitingu u Makedoniji

  Čak 16 medalja, od čega 9 zlatnih, na mitingu u Skoplju osvojila je Nina Stanisavljević, dok je Nišlija Andrija Petković “pokupio” 9 odličja, 6 puta bio je najbolji, a ovi rezultati pozicionirali su ih kao najuspešnije među preko 300 plivača iz 11 zemalja na ovom mitingu. Što se tiče klubova sa juga Srbije, niški Sveti Nikola osvojio je 12 medalja, Leskovac 3, a Dubočica čak 22.

  detaljnije
 • Plivanje ilustracija

  Preko 90 medalja za niške i leskovačke plivače u Kragujevcu

  Najbolji klub u prvom kolu letnjeg prvenstva Centralne Srbije bila je Dubočica iz Leskovca, dok je 2. mesto osvojio Niš 2005. Takmičenje održano u Kragujevcu bilo je uspešno i za ostale južnjake, pa je tako klub Sveti Nikola osvojio 21 medalju i tako se pozicionirao kao 4. najbolji, dok je Leskovac bio 9.

  detaljnije
 • Andrija Petković i Jovana Mitić osvojili trofeje Car Konstantin na bazenu Čair

  Dvoje Nišlija osvojilo Trofej Cara Konstantina

  Skoro 200 plivača iz Srbije, Bugarske i Makedonije takmičilo se na bazenu “Čair”, a najuspešnije bile su Nišlije Andrija Petković i Jovana Mitić. Što se tiče ekipnog plasmana, ubedljivo najviše medalja odneli su plivači leskovačke Dubočice - njih 43.

  detaljnije
 • Ilustracija plivanje flickr

  Brojne medalje za plivače iz Leskovca i Niša na međunarodnom takmičenju

  U Banjaluci je održan prestižni međunarodni miting, a plivači klubova Niš, Sveti Nikola i Dubočica osvojili su ukupno 48 medalja. Ovaj uspeh još i više dobija na težini, kada se zna da su na takmičenju nastupila velika imena ovog sporta, poput olimpijaca Čabe Silađija i Velimira Stjepanovića.

  (1) detaljnije
 • Leskovac, Dubočica i Niš zauzeli su od 6. do 8. mesta; foto: Dimitrije Didić

  Leskovčani i Nišlije osvojili medalje na međunarodnom plivačkom mitingu

  Oko 450 plivača se ovog vikenda takmičilo na internacionalnom mitingu u Kragujevcu, a među njima i članovi 4 kluba sa juga Srbije: Dubočica i Leskovac iz istoimenog grada, kao i Sveti Nikola i Niš, a osvojili su ukopno 50 medalja.

  (3) detaljnije
 • leskovac, plivacki miting

  PK “Leskovac” pobednik turnira

  Pobednik prvog Međunarodnog mitinga “Leskovački pobednik” je Plivački klub “Leskovac”, druga je ekipama “Sveti Nikola”iz Niša i tim i “Niš 2005”.

  detaljnije