Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Plivački klub Sveti Nikola

  • 61932872-2065935720373027-3828199076428513280-n

    Plivači "Svetog Nikole" najuspešniji na mitingu u Nišu

    Sa 19 zlatnih medalja, 17 srebrnih i 22 bronzane takmičari Plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša bili su najuspešniji na 16. Međunarodnom mitingu "Trofej cara Konstantina" čiji su bili domaćini. Medalje na ovom turniru osvojili su i takmičari drugih klubova sa juga Srbije - leskovačkih Dubočice i Leskovca, niških Naisusa i Niš 2005 i Svetog Save iz Pirota.

    detaljnije
  • sveti-nikola,-plivanje,-skoplje

    Trojica plivača niškog kluba Sveti Nikola doplivali do 12 medalja

    Na tradicionalnom Međunarodnom plivačkom mitingu "Orion kuo 2019" koji je održan u Skoplju, članovi niškog Plivačkog kluba Sveti Nikola Petar Mitić, Bogdan Mitić i Uroš Sojić osvojili su 9 zlatnih medalja, jednu srebrnu i dve bronzane.

    (2) detaljnije
  • Plivanje

    Nišlije najbolje na plivačkom Kupu Niša

    Sa 54 osvojene medalje takmičari Plivačkog kluba Niš 2005 osvojili su prvo mesto u ekipnom plasmanu na 10. Međunarodnom mitingu Kup Niša, čiji su bili i domaćin na bazenu "Čair". Drugo mesto zauzeli su plivači niškog Svetog Nikole, a treće leskovačke Dubočice.

    detaljnije
  • plivanje,-nis,-decembar-2018,-foto-jv-vanja-keser

    Uz državni rekord Nišlija doplivao do Evropskog i Svetskog prvenstva

    Uz oboren državni rekord u kategoriji do 18 godina u disciplini 50 metara leđno (26:40), na susretu reprezentacija u Zagrebu, jedan od najboljih niških plivača Andrija Petković obezbedio je plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo za juniore.

    detaljnije
  • Plivanje

    "Dubočica" ugostila plivače iz 5 zemalja, južnjaci dominantni

    Skoro 400 plivača iz Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije nadmetalo se na leskovačkom bazenu “Dubočica”. Klubovi sa juga zemlje Sveti Nikola, Niš 2005, Leskovac i Dubočica imali su predstavnike među najboljima u gotovo svakoj od starosnih kategorija.

    detaljnije
  • Plivanje

    Plivačima dva niška kluba 17 medalja u Kragujevcu

    Iz Grčke, Bugarske i sa svih strana Srbije pristigli su plivači u Kragujevac, gde se održao Novogodišnji kup, a među njima takmičari dva niška kluba Svetog Nikole i Niša 2005 izborili su se za 17 medalja. Sa dve zlatne medalje, Bogdan Mitić proglašen je za najboljeg među 8-godišnjacima.

    detaljnije
  • Čair plivanje

    Miting na “Čairu” okupio preko 300 plivača [foto]

    Iz Grčke, Bosne i Hercegovine, Bugarske i domaćina Srbije pristiglo je 340 plivača na bazen “Čair”, a svi su se nadmetali na 27. Međunarodnom plivačkom mitingu “Sveti Nikola”. Najbolji u Nišu bili su bronzani sa Evropskog prvenstva i Univerzijade Čaba Silađi i Jovana Bogdanović.

    detaljnije
  • plivanje miting Sveti Nikola

    Na "Čairu" za vikend Plivački miting "Sveti Nikola"

    Preko 400 plivača, među kojima i učesnika svetskih i evropskih prvenstava, očekuju organizatori na tradicionalnom Plivačkom mitingu “Sveti Nikola”. Takmičenje će se održati za vikend, 22. i 23. decembra na bazenu “Čair”.

    detaljnije
  • Plivačica iz Leskovca šampionka centralne Evrope

    Na Mitingu zemalja centralne Evrope u plivanju, održanom u Novom Sadu, najuspešnija sa juga Srbije bila je Leskovčanka Nina Stanisavljević, koja je postala šampion. Sem zlatom, plivačica Dubočice okitila se sa još 6 medalja, Nikola Lazarević iz niškog kluba Sveti Nikola osvojio je srebro, a Uroš Canić i Bratislav Pešić svoja odličja su “pokupili” kao članovi štafete.

    detaljnije
  • plivanje.jpg

    Mladi plivači Dubočice pokupili medalje u Kragujevcu

    Iz Bosne i Hercegovine i Srbije 680 mladih plivača sjatilo se u Kragujevac, gde su se nadmetali na mitingu “Kup Kragujevca”. Najuspešniji od 39 klubova na ovom takmičenju bio je tim leskovačke Dubočice sa 43 medalje, a odličja su osvojila i ostala tri predstavnika juga Srbije - Leskovac, Niš 2005 i Sveti Nikola.

    detaljnije
  • Iva Petković PK Leskovac plivanje

    Plivači iz Niša i Leskovca osvojili 40 medalja na međunarodnom mitingu

    Na takmičenju Gran pri kup Zrenjanin plivači iz dva leskovačka kluba osvojili su ukupno 35 medalja, dok su se njihove “kolege” iz Niša okitile sa 5 odličja. Sa osvojene 32 medalje Dubočica se pozicionirala i kao treći najbolji klub na takmičenju, od 61, koliko ih je učestvovalo.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivanje

    Plivači iz Niša osvojili preko 20 medalja u Makedoniji i Bugarskoj

    Stariji u Bugarskoj, mlađi u Makedoniji - plivački niškog kluba Sveti Nikola bili su uspešni na početku nove sezone na dva fronta. Dva zlata i jednu bronzu osvojio je Andrija Petković, dok je Nikola Lazarević, kažu u niškom klubu, oborio jedan državni i nekoliko ličnih rekorda, dok su mlađi takmičari osvojili 18 medalja.

    (1) detaljnije
  • vuk-milosevic-pk-sveti-nikola-nis

    Plivač iz Niša zlatan na Evropskom master prvenstvu

    Kao član reprezentacije Srbije takmičar Plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša Vuk Milošević osvojio je zlatnu medalju u disciplini 200 m prsnim stilom sa vremenom 2:29:71 na Evropskom master prvenstvu u Kranju.

    detaljnije
  • Plivanje

    Plivačima iz Niša i Leskovca 39 medalja na Prvenstvu Srbije

    Letnje prvenstvo za juniore okupilo je u Kragujevcu najbolje plivače u Srbiji, više od 300 njih, a u tolikoj konkurenciji plivači iz Niša i Leskovca osvojili su pregršt medalja, ali i oborili nekoliko rekorda. Leskovačka Dubočica najbolje je prošla što se tiče južnjaka, pošto je bila ekipno četvrta u Srbiji, sa 26 osvojenih medalja.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivanje

    Plivačica iz Leskovca 22, a plivač iz Niša 35. u Evropi

    U reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu za juniore našli su se debitanti Nišlija Andrija Petković i Leskovčanka Nina Stanisavljević, a ovo takmičenje će oboje pamtiti po uspehu. U konkurenciji najboljih plivača i plivačica Starog kontinenta najbolji rezultat Stanisavljevićeve bila je 22. pozicija, a Petkovića 35. mesto.

    (1) detaljnije
  • Plivanje

    Za niške plivače 9 medalja u Banja Luci

    Fenerbahče, Galatasaraj, te klubovi iz Kanade, Meksika i Kolumbije poslali su svoje plivače za takmičenje u Banja Luku, koje važi za jedno od najjačih u regionu. Među više od 400 plivača iz 11 zemalja našli su se i takmičari niških klubova Sveti Nikola i Niš, koji su se okitili sa 9 medalja.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivanje

    Dva državna rekorda i četiri balkanske medalje za niškog plivača

    Među 10 plivača, koji su činili reprezentaciju Srbije na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu, našao se i Nišlija Andrija Petković, koji je osvojio 4 medalje. Uz to, on je sada vlasnik i državnih rekorda u disciplini 50 m leđnim stilom za 17 i 18 godina.

    (1) detaljnije
  • Plivanje

    Niški plivači do medalja sa reprezentacijom Srbije

    Na takmičenju Susret reprezentacija 2018. za selekciju Srbije nastupili su i plivači Uroš Canić i Andrija Petković, članovi niškog kluba Sveti Nikola, a obojica su se okitili medaljama. Prvenstvo se održalo u Beogradu, a nastupale su reprezentacije Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivanje

    Niškim plivačima tri zlata na Državnom prvenstvu

    Osvajanjem titula državnih prvaka, plivači niškog kluba Sveti Nikola Andrija Petković i Uroš Canić plasirali su se na takmičenje sa reprezentacijom Srbije. Sa tri medalje na ovom prvenstvu i Luka Vukotić, član kluba Niš 2005, našao je svoje mesto u reprezentaciji.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: