Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 19. 7. 2021.

| Sport

Po jedan VAR penal na obe strane - Spartak i Radnički podelili bodove

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnički
Podela bodova na startu novo šampionata; Ilustracija; foto:FK Radnički

Na otvaranju nove sezone fudbaleri niškog Radničkog osvojili su bod, pošto su na gostovanju ekipi Spartaka iz Subotice remizirali 1:1 (0:0). Poveli su gosti iz Niša u 60. minutu golom Škrbića sa bele tačke, nakon što je sudija Minaković konsultovao VAR, da bi Tufegdžić takođe iz jedanesterca poravnao rezultat.

Vrlo dinamična i borbena utakmica viđena na "Gradskom stadionu" u Subotici, gde je Radnički bolje otvorio meč. Zatresla se mreža golmana Dujmovića nakon što je lopta pogodila Mićubićija, ali je sudija utakmice poništio taj gol posle pregleda snimka jer je Japanac igrao rukom. Veliku šansu da svom timu donese prednost imao je još jedan novajlija Škrbić, ali je njegov šut glavom bio za malo neprecizan.

Prvu veliku šansu za Spartak imao je Tufegdžić kome se uz malo sreće lopta odbila pravo u noge, on je pokušao na efektan način da prebaci Kahrimana, ali je lopta otišla pored gola. Novu šansu za "Golubove" pred kraj prvog dela propustio je Bijelović koji je driblingom prošao jednog defanzivca niške ekipe, izašao iskosa sam ispred Kahrimana i šutirao pravo u njega.

Imao je Radnički prvi pokušaj i u drugom delu, ali je šut Pejovića završio u naručju Dujmovića. Do vođstva igrači trenera Stankovića dolaze u 60. minutu, kada je Vukadinović loše primio loptu, igrač Spartaka mu je izbio loptu, ali je nakon toga došlo do kontakta pa je sudija Minaković dobio poziv iz VAR sobe da pogleda snimak. Po njegovoj proceni start je bio za penal, Škrbić je preuzeo odgovornost i doneo prednost Radničkom.

Utakmica je obilovala i žutim kartonima, a u 73. minutu bek niške ekipe Stanković je nakon neopreznog starta s leđa zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Krenuli su Subotičani po izjednačenje sa igračem više, a nakon jednog slobodnog udarca i gužve u šesnaestercu Radničkog, pao je Šimura. Minaković nije dosudio penal, ali je opet išao do ekrana da pregleda spornu situaciju, nakon čega je opet pokazao na penal. Odgovornost je preuzeo Tufegdžić koji je sačekao Kahrimana da padne i rutinski doneo izjednačenje.

Mogli su domaći da dođu u do sva tri boda, ali je jedan udarac Tufegdžića otišao pored gola, dok je drugi završio u rukama Kahrimana. Na kraju možda i najrealniji rezultat, pošto je Radnički bio konkretniji u prvom, a Spartak u drugom poluvremenu.

Nišlije će svoj naredni meč odigrati sledeće nedelje na "Čairu", kada će u okviru 2. kola dočekati tim Napretka iz Kruševca.

Linglong Superliga, 1. kolo: Spartak - Radnički 1: 1 (0:0);

Stadion: Gradski stadion Subotica;

Strelci: Spartak: Tufegdžić 82. minut (jedanesterac); Radnički: Škrbić 60. minut (jedanesterac);

Sudija: Nenad Minaković;

Žuti kartoni: Spartak: Ivančević, Šimura, Rakić, Dunđerski, Jović; Radnički: Stanković (2), Ilić, Kasalica;

Crveni karotni; Radnički: Stanković;

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Branković (od 68. minuta Furtula), Ivančević, Milošević, Marčić, Šimura, Srećković, Todoroski (od 46. minuta Rakić), Tufegdžić, Bijelović (od 68. minuta Jović);

Radnički: Kahriman, Stanković, Vujadinović, Stevanović, Aksentijević, Pejović, Mićubići (od 66. minuta Ilić), Vukadinović, Mitrović (od  90. minuta Ristić), Duronjić (od  66.minuta Kasalica), Škrbić (od 75. minuta Bjeličić);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:17 // 19. 7. 2021.

    Treneru i igracima, jos uvek nije jasno, da je Radnicki, osvajac Balkanskog kupa, polufinalista Kupa UEFA !
    Moze da ti bude frka, sa zvezdom ,partizanom i vojvodinom, ove druge, treba da brises ! Kokeze nama, al je ostala Kokezanija !

  • Dzole

    13:58 // 19. 7. 2021.

    Da bree ! Sto ne turis mog sestrica igra ko Grom . Kum se ne odbija
    Kume ! Sto ne Turis moga Bratanca
    Daje Golove sas Glavu ki Grlica.
    Eto ljudi moji to je Srpski Fudbal.
    A ni jedan od njih 200 blage veze Nema.

  • Roki

    10:21 // 19. 7. 2021.

    Ne osvajaju se ovako evropske ambicije.....

    • Prike

      13:34 // 19. 7. 2021.

      Ne slazem se. Gledao sam mec i nasi su odigrali sasvim, sasvim korektno, napadacki, sve vreme smo bili bolji i da nismo ostali bez igraca verovatno bi pobedili. Prijatno sam iznenadjen pojacanjima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: