Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 31. 3. 2014.

| Sport

Pobeda "Balkanskog" protiv "Vlasine"

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
iskusni-djokic-u-akciji.jpg
Iskusni Đokić u akciji; foto: football24.bg

Golovima Saše Vasova u 45. i Igora Đokića u 90. minutu „Balkanski“ je pobedio „Vlasinu“ rezultatom 2:1 u derbiju 18. kola Niške zone i smanjio prednost vodećeg „Dinama“ iz Vranja, posle kiksa u Gadžinom Hanu, na samo 2 boda.

Dinamičan i borben derbi starih rivala na vlasotinačkoj „Rosulji“ pratilo je oko 500 gledalaca.

U samom finišu prvog dela igre internacionalac u redovima „Balkanskog“ Saša Vasov, posle odličnog prodora doveo je Dimitrovgrađane u vođstvo pa su gosti na odmor otišli sa minimalnom prednošću od 1:0.

I drugi deo donosi kvalitetnu igru visokog ritma oba rivala. Rezervista Danijel Stamenković, posle organzovane akcije domaćih, dobro reaguje na povratnu loptu i iz blizine ubacuje loptu u mrežu Darka Krsmanovića za 1:1.

U nastavku susreta obe ekipe propuštaju nekoliko izglednih prilika. Posle gužve u 80. minutu meča, golman „Balkanskog“ Darko Krsmanović požrtvovano interveniše u kaznenom prostoru i sprečava promenu rezultata. Iako je golman Dimitrovgrađana tom priliko doživeo frakturu rebra, što je kasnije utvrđeno rendgenskim snimkom u leskovačkom Zdravstvenom centru, požrtvovani internacionalac nije želeo da napusti igru i čuvao je gol „Balkanskog“ do kraja susreta. I kada su svi pomislili da derbi neće imati pobednika, usledila je munjevita akcija u kojoj je Saša Vasov centrirao na drugu stativu, odakle je iskusni Igor Đokić umešno savladao golmana domaćih za konačnih 2:1 i važnu pobedu izabranika Vojislava Aleksića.

Čitrav plen osvojen na Rosulji, minimalan poraz Dinama u Gadžinom Hanu i odlaganje susreta Radan-Svrljig zbog rekonstrukcije terena u Lebanu, vratili su Balkanski na drugo mesto zonaškog karavana sa samo 2 boda zostatka u odnosu na lidera iz Vranja.

U 19. kolu Niške zone Balkanski dočekuje Budućnost iz Popovca, a iz Stručnog štaba pozivaju sve navijače da u subotu podrže Dimitrovgrađane u novoj borbi za važne bodove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: