Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 12. 9. 2015.

| Sport

Pobeda Naise na startu Superlige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zrk-naisa.jpg
Hristina Neeljković je, uz Anastaziju Đoković, bila najefikasnija sa 7 golova; foto: Vanja Keser

Nakon bolje igre u drugom poluvremenu niške rukometašice savladale su Minakvu rezultatom 27:22 (14:14) u prvom kolu nove superligaške sezone.

U početku je bilo dosta grešaka u redovima Naise - pogrešnih dodavanja i lakih ispucavanja, ali od 37. minuta niška ekipa nije ispustila vođstvo do kog je došla i nakon 4 gola zaostatka u 22. minutu (12:8 za Minakvu).

DSC-5980 Velika borba na terenu; foto: Vanja Keser

U 5. minutu domaćin je poveo sa 3:1, ali je serijom 3:0 novosadska ekipa stigla do preokreta (4:3). Uspela je Teodora Zdravković jedinim golom na meču da izjednači, ali je od 9. minuta do finiša prvog dela igre Minakva imala prednost.

Lako su igračice Minakve prolazile do gola Naise na kom je, nakon odlaska reprezentativnog golmana Ane Kačarević, šansu dobila Milena Petković koja je prvu odbranu zabeležila tek u 15. minutu. U prvom poluvremenu je "skinula" 5 lopti, bila zamenjena mlađom Jovanom Jevtović, ali je kvalitetniju partiju pružila u drugom delu igre kada je odbranila i jedan sedmerac.


DSC-5918 Naisa i u drugom kolu igra kod kuće; foto: Vanja Keser

Poslednjih 5 minuta prvog poluvremena (10:14) Minakva nije postigla ni gol, a Naisa je serijom 4:0, gde je Radovićeva presekla napad gošći i sama kontrom došla do pogotka, uspela da izjednači i sa 14:14 ode na odmor.

Tome je pripomoglo što su Nišlijke sa 2 gola iskoristile igrača više na terenu isključenjem Rančićeve.

Početkom drugog dela igre bilo je izjednačeno do 36. minuta nakon čega je Naisa povela, a to nisu poremetili ni tajm-auti trenera novosadske Minakve.

Na kraju je niška ekipa uvećavala prednost do konačnog trijumfa - 27:22.

Igra Naise bazirala se više na bekovima, gde su se većim tokom utakmice rotirale Hristina Nedeljković, Katarina Radović i Anastazija Đoković koja je morala da ispomaže i na levom krilu.

Krila niškog tima na ovoj utakmici nisu mnogo doprinela pobedi sa 2 gola sa tih pozicija, ne računajući kontre.


U 2. kolu Naisa dočekuje ekipu Knjaz Miloša koja je u prvom kolu Superlige deklasirala Železničar sa 36:21.

I ta utakmica će biti odigrana u hali Čair.

NAISA - MINAKVA 27:22 (14:14)

Niš, hala Čair

Sudije: Dušan Cvetković i Igor Nikolić

NAISA: Petković 13 odbrana (1 sedmerac), Jevtović, Nikolić, Veljković 2, Milojević 3, Karalić, Pešić, Mitrović 1, Đoković 7 (2), Stefanović, Radović 4, Nedeljković 7, J. Zdravković, T. Zdravković 1, Tanasković 1, Filipović 1.

MINAKVA: Ivanov 10 odbrana (1 sedmerac), Veličković 2 (2), Đukić 1, Stanisavljević 4 (2), Atanasković 1, Radojčić, Berak, Dmitrović 1, Lazić 7, Nikolić 2, Filipović, Rančić 1, Kojić 3, Golušin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: