Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:37, 15. 1. 2014.

| Sport

Pobeda Naise u poslednjoj sekundi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
marija-petrovic.jpg
Marija Petrović rešila pobednika u poslednjoj sekundi; foto: V. Keser

Rukometašice niške Naise napravile su iznenađenje i u 8. kolu Superlige savladale do tada neporaženu Jagodinu rezultatom 23:22 (13:11). Pobednika golom u poslednjoj sekundi odlučila Marija Petrović.

Naisa je napravila najlepše iznenađenje za početak godine. U zaostalom meču 8. kola Superlige niške rukometašice nanele su prvi poraz favorizovanoj Jagodini.

Iako je većim delom meča vodila, imala čak i 5 golova prednosti, Naisa je pobedu izborila u uzbudljivoj završnici. U 53. minutu Naisa je vodila sa 22:17 i u poslednjih 7 minuta dala je samo jedan gol i to u poslednjoj sekundi.

Niške igračice su se opustile, golman Jagodine Georgijev je odbranila dva sedmerca i tako dala "krila" svojim saigračicama da izjednači na 22:22 na 20 sekundi pre kraja.

Pokušale su domaće igračice da "probiju" odbranu nakon 9 metara, ali su ih sprečavale gošće. Pivot Marija Petrović je poslušala savet trenera Svetislava Jovanovića i postigla gol preko odbrane Jagodine.

naisa Naisa zabeležila važnu pobedu; foto: V. Keser

U prvom poluvremenu blistala je na golu Maja Dragoljubović koja je upisala 10 odbrana i tako spasila Naisu da se Jagodina ne razigra. Prvi gol Nišlije su postigle u 7. minutu preko Marije Filipović.

Napadi Naise nisu bili efikasni, jedino je radila veza Suzane Ćubele i krila Marije Filipović koja je u prvom poluvremenu zabeležila 5 golova. Ćubela je razigravala ekipu, a u prvom delu zabeležila i 3 gola.

U 14. minutu Naisa je prvi put povela (4:3), Jagodina je ubrzo izjednačila i to je bilo poslednje izjednačenje do finiša utakmice. Naisa je u 17. minutu povela sa 17:14 i tako nagovestila da nije spremila belu zastavicu pred favoritom.

Na poluvremenu je bilo 13:11 za Nišlijke, a u drugom delu igre vodile su i sa 5 golova razlike.

Posle 8 odigranih utakmica Naisa ima 9 bodova i trenutno je na 6. poziciji.

Naisa već u subotu, 18. januara gostuje Vojvodini u Novom Sadu u zaostalom meču 9. kola.

NAISA - JAGODINA 23:22 (13:11)

NAISA: Petković, Dragoljubović 14 odbrana, Veljković, Marković, Ćubela 7, Mitrović, Stefanović, Lapajne, Kričak, Nedeljković 2 (1), J. Zdravković, T. Zdravković 1, Petrović 4, Tanasković, Filipović 5, Gorilska 4.

Sedmerci: 1/3
Isključenja: 2 minuta

JAGODINA: K. Georgijev 3 (2) odbrane, Živković 2 odbrane, Milanović 3, Stevanović, Stevanoska, Radojević 1, Živković 1, Matić 5 (2), Jevtić 4, Janjić 1, Nišavić 6, Jović, Glišović 1, T. Georgijev, Miladinović.

Sedmerci: 2/3
Isključenja: 8 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gost

    22:18 // 18. 1. 2014.

    Ja sam znao da je Marija Petrovic najbolji igrac u Naisi. Maja je odlicno branila i Cubela je dobra bila ali veliko priznanje mladjim igracicama Hristini i Mariji Filipovic

  • gam

    15:34 // 16. 1. 2014.

    8 februara je prvi mec a ne zna se da li ce biti revansa u Nisu ili ce obe biti odigrane tamo

  • Johny

    11:08 // 16. 1. 2014.

    Jer zna neko kada igra Naisa svoj mec u Chelenge kup

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: