Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:32, 30. 11. 2019.

| Sport

Pobeda OK Niša nad Radničkim i drugo mesto na kraju prvog dela Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
keita, ok nis, novi pazar, nis, foto jv vanja keser
Keita još jednom vodio Niš do pobede; foto: JV / Vanja Keser

Sedmu pobedu u elitnom rangu odbojkaši Niša ostvarili su na svom terenu pošto su slavili u uzbudljivom i do kraja napetom derbiju 9. kola Superlige nad kragujevačkim Radničkim (3:2). Nišlije prvu polovinu osnovnog dela Superlige završavaju na drugoj poziciji, iza novosadske Vojvodine, a početak drugog dela je već za nedelju dana.

Četvrti trijumf zaredom Nišlije su ostvarile velikom borbom, naročito u poslednjem setu gde su odbranile jednu meč-loptu Radničkog. Do pobede od 3:2 (25:14, 23:25, 25:22, 23:25, 17:15) je ekipu iz "Čaira" vodio Numori Keita, odbojkaš iz Malija, koji je upisao 37 poena, od čega 11 u petom setu.

U prvom setu Nišlije su sve vreme vodile, a početak je doneo greške na obe strane. Ipak, as-poeni Pejčića i Stojkovića, kao i blokovi Stojkovića i Ikbajrija, donosili su prevagu na stranu domaćina (8:4). Grešili su sa servis-linije gosti iz Kragujevca, pa je Niš lako dolazio do poena (15:9), a povremene greške domaćina nisu upadale u oči jer je imao dovoljnu zalihu (18:13). Nakon poena Jelića i asa Ikbajrija, bilo je jasno da će prvi set pripasti Nišu, a to su na kraju potvrdili Keita i Lopar 25:14).

ok nis Nova pobeda; foto: M. P.

Sa 2:0 počeo je Radnički drugu deonicu, koja je donela izjednačeniju igru. As-poeni Pejčića i Keite nisu mnogo pomogli domaćinu da se "odlepi", a posle igre poen za poen, gosti su uz dva bloka poveli sa 17:15. Asom Milovanović donosi izjednačenje, a Keita preokret (20:19), ali Goić, Jekić i Ćirović su doneli novu prednost Radničkog (22:20). Stojković i Keita održavali su domaćina u igri (22:22), ali je servis-greška Tokića ubrzala Radnički da osvoji ovu deonicu (25:23).

Nakon uvodnih 3:3 Nišlije su preuzele vođstvo koje nisu ispustile do kraja trećeg seta. Dva bloka Stojkovića i dva asa Keite doneli su Nišu prednost od 8:3, ali su Kragujevčani polako, ali sigurno došli na minus dva (10:8). Tajm-aut domaćih pomogao im je da naprave novu razliku i povedu sa 15:11. Nakon izjednačenog perioda, Niš je poveo sa 19:15, a zatim u finišu održavao prednost do vođstva u setovima od 2:1 (25:22).

pobeda, ok nis, nis, 9 novembar 2019 foto jv vanja keser Nestvarna prva polovina osnovnog dela Superlige; foto: JV / Vanja Keser

Neizvesna borba nastavila se u četvrtoj deonici, a prvi put da neka ekipa ima 2 poena prednost bilo je pri rezultatu 8:6 za Niš. Domaći odbojkaši su kontrolisali utakmicu, imali dobar napad i jak servis, ali su se probudili gosti i preokrenuli i poveli sa 18:17. Keita i Ikbajri su održavali Niš u igri koji je poslednji put u ovom setu vodio pri rezultatu 21:20. Servis-greška Tokića i greška Keite pomogli su Radničkom da izjednači u setovima (2:2).

U odlučujućem setu kragujevački tim je poveo sa 2:0, ali je Keita doneo preokret i vođstvo domaćina od 3:2. Radnički je ponovo preuzeo vođstvo (5:4), ali je novo izjednačenje doneo Keita četvrtim poenom u setu (5:5). Greška Ikbajrija i blok Goića (5:7) naterali su trenera Niša na tajm-aut, ali to nije mnogo pomoglo jer je Stevanović sa dva asa doneo Radničkom vođstvo od 9:5. Agoniju je prekinuo Stojković, ali je servis-greškom dodao još jedan poen protivniku (6:10).

A onda su na scenu stupili Lopar i Keita i sa ukupno dva bloka i jednim poenom iz napada doneli izjednačenje (11:11), a onda uz tri poena Keite, Niš je imao prvu meč loptu(14:13). Ipak, servis-greškom Milovanovića i poenom Jekića priliku za osvajanje meča dobio je Radnički, ali je to sprečio sjajni Keita koji je sa tri vezana poena doneo Nišlijama sedmu pobedu u sezoni (17:15).

Nišlijama je ovo sedmi trijumf u sezoni i uz dva poraza trenutno drže prvu poziciju, ispred Kragujevčana i Vojvodine, aktuelnog šampiona. Naredno kolo na programu je za nedelju dana, a Niš dočekuje Partizan. Pre toga, u utorak, 3. decembra igra revanš četvrtfinala Kupa Srbije sa Spartakom u Subotici. Nišlije su u prvom meču slavile sa 3:0.

NIŠ - RADNIČKI 3:2 (25:14, 23:25, 25:22, 23:25, 17:15)

Hala "Čair", Niš

Sudije: Đorđe Zelenović i Tomislav Popović

NIŠ: Lopar 12 (4 bloka), Pejčić 2 (2 asa), Nikić, Jović (libero), Milovanović 1 (1 as), Keita 37 (5 asova, 3 bloka), Stojković 10 (2 asa, 4 bloka), Ikbajri 14 (1 as, 2 bloka), Jelić 8 (1 as, 1 blok), Živanović, Jovanović, Tokić 1 (1 as).

RADNIČKI: Milutnović 2, Goić 13, Vidović, Pantović (libero), Ristić, Trivunić, Petrović, Ćirović 11, Jekić 31, Matić, Pantelić (libero), Perović, Stevanović 9, Krstić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nešaniš

    13:27 // 1. 12. 2019.

    Bravo za odbojkaše. Biće još zanimljivije u drugom delu sezone. Nišlije napadaju kup a naravno i titulu. Navijači dođite da vidite majstore odbojke.

  • Mara

    07:00 // 1. 12. 2019.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: