Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:50, 17. 4. 2019.

| Sport

Pobeda Partizana u Humskoj, Radnički u revanšu mora da nadoknadi gol

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Partizan Ranđelovic
Revanš zakazan za 15. maj; ilustracija; foto: Vanja Keser

U ne previše uzbudljivom i atraktivnom meču polufinala Kupa Srbije Partizan je savladao niški Radnički sa minimalnih 1:0. Ipak, ovo je tek prvi meč, pa ništa nije gotovo, jer će Nišlije imati priliku da ovaj zaostatak nadoknade na svom "Čairu" 15. maja i tako se plasiraju u toliko željeno finale najmasovnijeg takmičenja.

Mirno i bez izglednijih prilika proteklo je skoro pola sata meča na stadionu u Humskoj. A onda je Partizan poveo.

Nakon slobodnog udarca Danila Pantića lopta je odletela pred gol Radničkog. Stvorila se gužva, pokušao je da interveniše Đorđe Crnomarković, pokušao je da šutira Nemanja R. Miletić, ali je lopta otišla do Rikarda Gomeša, koji je iskoristio to što je ostao sam na 6 metara od gola i šutirao direktno u njega, pored nemoćnog Borivoja Ristića.

Sa dve šanse niškog sastava otpočelo je drugo poluvreme, međutim Vladimir Stojković je bio siguran među stativama. Nešto kasnije, pokušao je sa jedne strane Nikola Drinčić, sa druge prvo Gomeš, a potom i Aleksandar Šćekić. Prvi udarac završio je u Stojkovićem rukama, mada je lopta svakako išla pored gola, drugi pokušaj zaustavio je Đorđe Crnomarković, Gomeš tražio penal, pošto je pao na ivici šesnaesterca, ali nije ga dobio.

Nije previše uzbuđenja bilo ni u nastavku, nekoliko poluprilika viđeno je na stadionu Partizana, mahom za domaći tim, ali ništa tu nije ozbiljnije ugrozilo Ristića, ali ni Stojkovića. Tako je utakmica i završena sa 1:0, postavljenih još u 28. minutu.

Revanš će se, prema rasporedu Fudbalskog saveza Srbije, igrati 15. maja na "Čairu". Ipak, do tada oba tima očekuju izazovi u prvenstvu, u kome ih u nedelju, 21. aprila očekuje još jedan međusobni duel, ovog puta u Nišu.

Inače, u drugom polufinalu Crvena zvezda je savladala lučansku Mladost sa 4:1.

Kup Srbije, polufinale: Partizan - Radnički 1:0 (1:0)

Stadion u Humskoj, Beograd

Glavni sudija: Srđan Jovanović

Strelci: Gomeš (28. minut)

Partizan: Stojković, Nemanja .R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Zakarić (od 46. minuta Ivanović), Pantić, Tošić (od 76. minuta Ilić), Gomeš (od 83. minuta Georgijević) 

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Grbić (od 72. minuta Petrović), Kojašević (od 65. minuta Stojanović), Ranđelović (od 88. minuta Nikodijević), Haskić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    23:27 // 18. 4. 2019.

    Ovde ima malo navijaca Radnickog,ovo su navijaci Tonceva i Lalatovica ili ti botovi!Briga njih dvojicu za Radnicki,
    tu su da muljaju i profitiraju.Zato i nema publike,plus los fudbal,namestaljke,stadion bez wc i vode,naklonjenost ka Crvenoj zvezdi(kritikovao bih i da je ka Partizanu),klub bez strucnjaka za marketing i medije,niko ne pominje i promovise podmladak,politikanska uprava...

  • Strale

    01:09 // 18. 4. 2019.

    Ravnopravna utakmica sto potvrdjuje i statistika. 7-7 su sutevi na go od toga Radnicki 4 suta u okvir gola Partizan samo 3. Realno je bilo da se zavrsi nereseno ali sa ovim rezultatom Radnicki ima realne sanse da ide dalje. Sudje je odlicno i hvala bogu da nije bilo penala jer posle tih penala uvek idu komentari da je sudija doneo nekom pobedu. Ocekujem ubedljivu pobedu Radnickog na Cairu.

  • Stojko

    23:54 // 17. 4. 2019.

    Čitam izveštaj /nemam Arenu/ "Radnički će imati priliku da nadoknadi zaostatak". Pa dobro, zar tamo nije mogao da overi, a u Nišu potvrdi finale? Kakva je to igra? Bezvoljna, anemična. Nikakva. Cela Liga se igra za bodove, Deluje apsurdno, ali je tako. O navijačima - gledaocima ni reči. Oni su poput statista. O meraku njihovom, da sa stadiona odu zadovoljni više niko i ne misli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: