Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:59, 24. 7. 2021.

| Sport

Pobeda Radničkog na "Čairu" posle preokreta

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
VAK_8943
Radnički - Napredak

Najefikasniji meč dosadašnjeg prvenstva viđen je u Nišu, a u meču sa 6 golova bolji je bio Radnički sa 4:2 (1:2) i nakon preokreta savladao ekipu Napretka. Bolji su bili Kruševljani u prvom poluvremenu, ali je niški tim uzvratio u drugom poluvremenu, dok gosti nisu stvorili nijednu ozbiljnu šansu.

Goleada je viđena u Nišu, a prvi gol postignut je već na početku utakmice. U 2. minutu gosti dolaze do vođstva, nakon kornera Radničkog usledila je brza kontra, Spremo je odigrao do Stevanovića koji je izašao sam ispred istrčalog Kahrimana, a onda odigrao do Kočića koji je sa 15 metara pogodio praznu mrežu.

Odgovorili su domaćini ubrzo, preuzeli inicijativu, a u 12. minutu sjajno je prošao Mićubući po desnoj strani i pronašao u šesnaestercu mladog Mitrovića koji je sa nekoliko metara volej udarcem savladao Vasiljevića.

Usledio je mirniji deo meča, uz poneki udarac sa distance, a najbolja šansa za goste dogodila se posle konfuzije u odbrani domaćina, usledio je centaršut igrača Napretka Bačanina, a na loptu koja se prošetala petercem natrčao je strelac prvog gola Kočić, čiji udarac sa 5 metara je odbranio Kahriman.

Do promene rezultata i novog vođstva tima iz Kruševca došlo je u 32. minutu - na dodavanje Sprema odlično je prošao Kočić, odložio loptu za Jovanovića, a između prazne mreže i lopte našao se kapiten Stevanović koga je lopta pogodila u ruku. VAK_8871 Radnički - Napredak

Nakon konsultacije sa VAR sobom, sudija Mitić je pokazao na penal, a siguran izvođač bio je nekadašnji igrač Radničkog, a sada kapiten Napretka Marjanović.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, imali su igrači Radničkog posed lopte, ali ne i ozbiljnije šanse.

Od početka drugog poluvremena preuzeli su igrači Radničkog inicijativu, ali pravih prilika nije bilo do 57. minuta kada je domaćin izjednačio. Tada je na centaršut rezerviste Pejovića sjajno skočio Vujadinović na drugoj stativi i glavom savladao golmana Napretka.

Preokret na "Čairu" doneo je Škrbić u 62. minutu, nakon kornera i odbijene lopte šut je uputio Mitrović, a golman Vasiljević odbio loptu samo do napadača domaćih kome nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi mrežu gostiju.

Opet je konsultovan VAR koji je proverao mogući ofsajd, ali ga nije bilo i gol je priznat.

Pokušali su gosti da se vrate u meč, imali nekoliko prilika, ali je uzvratio Radnički. U 76. minutu nakon ispucavanja Kahrimana, na dodavanje Ilića sjajno je reagovao Kasalica i poslao loptu pored nemoćnog Vasiljevića za konačnih 4:2.

Do kraja meča nije bilo većih šansi, pa bodovi ostaju u Nišu.

Linglong Superliga, 1. kolo: Radnički - Napredak 1: 1 (0:0);

Stadion: Stadion "Čair"

Strelci: Radnički: Mitrović, Vujadinović, Škrbić, Kasalica ; Napredak: Kočić, Marjanović

Sudija: Milan Mitič;

Žuti kartoni: Radnički: Škrbić, Stevanović, Vukadinović; Napredak: Stevanović

Crveni kartoni

Radnički: Kahriman, Ćirković (od 53. minuta Kasalica), Vujadinović, Stevanović, Aksentijević (od 46. minuta Bjeličić), Kovačević (od 53. minuta Pejović), Mićubići, (od 69. minuta Ilić) Vukadinović, Mitrović, Duronjić, Škrbić (od 86. minuta Đurić);

Napredak: Vasiljević, Bačanin, Dabić, Jovanović (od 87. minuta Kotlajić), Kočić (od 68. minuta Čuković), Krstić (od 68. minuta Milošević), Marinković, Marjanović, Spremo, Stevanović, Tomić;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladica Mladenovic

    22:52 // 25. 7. 2021.

    Кец у нишу...
    Али из два у један

  • boban,nis

    16:15 // 25. 7. 2021.

    Sve oko Radnickog ce imati smisla i uopste oko naseg fudbala kad jednog dana liga bude regularna i roditelji uce decu od malena da navijaju za svoj klub,a ne da se dodvoravaju blizancima iz Beograda.Da Radnicki bude nesto poput Hajduka iz Splita gde cela Dalmacija zivi za taj klub.

    • niszvezda

      16:28 // 25. 7. 2021.

      Hajduk Split je imao sreću da Tito lično navija za isti, inače bi bio u rangu Sarajeva, i nikad ne bi bio član velike četvorke...

  • Meraklija

    13:06 // 25. 7. 2021.

    Pojma nemaju.Primili gol u 2 minutu,Napredak ih vozao u prvom poluvremenu kako je hteo.A onda su odjednom stali u drugom i dali golove Radnickom.

    • Bogoje => Mustafa

      15:34 // 25. 7. 2021.

      Nisi ti Meraklija, ti si gost u svom gradu.

    • Darko

      13:56 // 26. 7. 2021.

      Nisu napretkovi igraci stali, nego je trener Radnickog zamenio levog spoljnjeg kjoji je krivac za oba gola, promenio formaciju, pa smo nazad igrali sa trojicom u liniji, a u veznom redu sa petoricom. Dobili smo sigurnost u zadnjem redu, a prevagu u sredini.
      Sve je vrlo jednostavno za one koji se razumeju u fudbal.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: