Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:48, 23. 4. 2016.

| Sport

Pobeda Radničkog nad Voždovcem za izlazak iz krize

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RadnickiVozdovac3
Slavlje domaćih fudbalera nakon vodećeg pogotka; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog prekinuli su niz od 3 poraza i dominantnom partijom savladali Voždovac rezultatom 2:0 (1:0). Golove za domaćina postigli su Đuričković u 8. i Radoš Bulatović u 70. minutu.

Nakon nekoliko odigranih kola u kojima se nije pokazao, niški tim je odigrao izuzetno kvalitetnu utakmicu u kojoj je u svakom trenutku tačno znao šta želi od utakmice. U napadu je izgledao kreativno, sa dost a trčanja i sa potrebnom agresivnošću na odbrambeni red Voždovčana, dok je u odbrani čvrstinom i organizovanošću odbio sve nalete protivnika.

Nakon kompletnog 2. kola plej-ofa niški tim se nalazi na deobi 4. mesta sa Vojvodinom. Oba tima osvojila su po 26 bodova - dva manje od trećeplasiranog Partizana.

U narednom kolu koje je na programu u četvrtak 28. aprila na Čairu će gostovati surdulički Radnik.


Nadahnuti domaćin u prvih 45 minuta

Od prvog minuta videla se odlučnost kod domaćih igrača da prekinu niz negativnih rezultata. Radnički je stajao visoko na terenu, non-stop pritiskao defanzivnu liniju gostiju i takav stav doneo im je vođstvo već u 8. minutu.

RadnickiVozdovac2 Nemoćan je bio golman gostiju nakon preciznog udarca Đuričkovića; foto: Vanja Keser

Vezista Petar Đuričković primio je loptu na 18 metara od gola, napravio par koraka i preciznim udarcem levom nogom pogodio levi ugao golmana Miloševića za 1:0.

Inicijativa Nišlija bila je istog intenziteta i nakon vodećeg gola. U razmaku od 60 sekundi imali su dve vrlo dobre šanse za drugi pogodak. Prvo je u 19. minutu nakon oštrog centaršuta kapitena Jovanovića na drugoj stativi Apostolović iz teške pozicije šutirao pravo u golmana.

Već u narednom napadu ponovo je Jovanović bio u ulozi asistenta, nakon presečene lopte na centru uposlio je Mrkića, koji je sa nekih 10 metara iskosa šutirao pored stative.

Radnički je zaista igrao disciplinovano i požrtvovano i u potpunosti odsekao sve prilaze svom golu. U 31. minutu Jovanović je “promešao” protivničkog igrača po levoj strani i centrirao na drugu stativu, Apostolović je odigrao povratnu loptu na peterac, odakle je Đuričković slabijom desnom nogom šutirao preko gola.

Mogao je niški tim da duplira prednost u zaustavnom vremenu prvog poluvremena. Marjanović je iz slobodnjaka sa 30 metara uputio upotrebljiv centaršut, gde je u gužvi u kaznenom prostoru najviši bio Tomić, no njegov udarac “panterskom” intervencijom golman gostiju Milošević sprečio je da uđe u mrežu.


Radoš Bulatović overio pobedu

Za razliku od prvog dela, koje je obilovalo uzbuđenjima, prvih 20 minuta u nastavku proteklo je bez ikakvih šansi. Sve do 70. minuta kada je Radnički udvostručio vođstvo.

Posle kornera i meteža u šesnaestercu gostiju Lakić-Pešić je iskosa sa nekih desetak metara šutirao i praktično savladao Miloševića, ali je sa gol-linije loptu u mrežu sproveo Radoš Bulatović.

RadnickiVozdovac1 Marjanović je po ko zna koji put ove sezone bio jedan od najboljih fudbalera Radničkog; foto: Vanja Keser

U minutima nakon drugog gola Radnički nije odustajao od ofanzivnog stila igre, a u 77 .minutu Darko Bulatović je sa ivice šesnaesterca uputio jak šut ka golu, no Milošević je odbio loptu u korner.

Na drugoj strani u sledećem napadu Srećković je po prijemu lopte tukao sa nekih 25 metara pod samu prečku, ali je golman Jovanović bio priseban i vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, pa je Radnički zasluženo upisao 3 boda - 2:0.

RADNIČKI - VOŽDOVAC 2:0 (1:0)

STADION: Čair, Niš

STRELCI: Petar Đuričković (1:0) u 8. i Radoš Bulatović (2:0) u 70. minutu

SUDIJA: Ilija Brdar (Novi Sad)

ŽUTI KARTONI: Petrović (Radnički), Mihajlov, Radin, Pavlović, Odita (Voždovac)

RADNIČKI: Aleksandar S.Jovanović, Nemanja Lakić-Pešić, Radoš Bulatović, Darko Bulatović, Miloš Petrović, Marko Tomić (od 78. Aleksa Jovanović), Petar Đuričković, Saša Marjanović, Aleksandar M. Jovanović, Andreja Apostolović (od 62. Vladimir Bogdanović), Marko Mrkić (od 88. Lazar Mitrović)

VOŽDOVAC: Marko Milošević, Miloš Mihajlov, Saša Ivković, Deni Pavlović, Bojan Puzigaća, Miloš Pavlović, Milan Radin, Nenad Marinković (od 57. Jovan Damjanović), Nikola Srećković (od 81. Jovan Stojanović), Obiora Odita, Elmir Asani (od 71. Ognjen Krasić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radnicki je ljubav Nisa!

    20:16 // 24. 4. 2016.

    Bravo momci svaka cast.Odlicno ste igrali.U cetvrtak u 20h veoma vazna utakmica protiv Radnika.Svi na Cair da podrzimo momkee!!!

  • Akisa 44/018

    16:50 // 24. 4. 2016.

    Tebi pevam ovu pesmu ja...

  • Saki

    13:25 // 24. 4. 2016.

    Ukoliko zelimo da pobedimo Radnik u cetvrtak moracemo duplo vise da trcimo!

    • 24

      21:09 // 24. 4. 2016.

      duplo au,a karte od prosle godine,zar nisu mogle dase odstampaju 500 karte

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: