Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:12, 29. 4. 2017.

| Sport

Pobeda Radničkog pred polupraznim stadionom "Čair"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnicki
U narednom meču Radnički će gostovati Napretku u Kruševcu; Foto: Vanja Keser

Na meču u kome nijedan tim nije pokazao mnogo, pred neuobičajeno praznim tribinama stadiona "Čair" i pored slobodnog ulaza, Radnički je iskoristio dve šanse iz prekida i uspeo da pobedi Javor iz Ivanjice sa 2:0. U utakmici 3. kola plej-ofa gostujući tim nije imao gotovo nijednu priliku.

Za razliku od prethodih utakmica kada su Nišlije teško uspevale da priđu golu protivnika i šutiraju, ovog puta to im je polazilo za rukom, pogotovo na početku. U 14. minutu Nemanja Kojić je, nakon greške odbrane gostiju, iz teške pozicije pogodio prečku.

Ipak, nekoliko minuta kasnije, Anid Travančić je izveo korner, a golman Javora Vladan Đogatović uhvatio loptu, ali mu je ona nekako skliznula iz ruku. To je iskoristio Radoš Bulatović i pogodio mrežu za prvo vođstvo domaćih.

Ubrzo se Đogatović koliko-toliko iskupio brzom reakcijom na jak i precizan šut Travančića sa sredine terena. Nakon toga nije bilo većih prilika, ali su igrači Radničkog držali loptu, a Javor nije ni pokušavao da izjednači rezultat, završivši poluvreme sa svega jednim šutom i to van okvira gola.

Još jednom su priliku nakon prekida iskoristili domaći igrači, pa je tako Nemanja Kojić posle kornera pronašao Riotu Nomu, koji je precizno šutirao na sredinu gola i tako se prvi put upisao u strelce na nekoj od zvaničnih utakmica u dresu Radničkog.

U nastavku su Nišlije imale još nekoliko prilika, ali nijednu nisu uspeli da iskoriste.

Trener Radničkog Milan Rastavac bio je zadovoljan pobedom svog tima i čestitao igračima na mnogo boljoj igri u odnosu na onu koju su protiv Javora prikazali nedavno.

Imali smo dosta situacija u kojima smo uspeli da se pripremimo onako kako želimo i pretimo u fazi napada. Imamo seriju važnih i uspešnih mečeva iza sebe, ali i ispred nas. Radujem se pobedi i mislim da će nam puno značiti u završnici sezone - rekao je Rastavac

U zavisnosti od ishoda utakmice Partizana i Napretka, koja se igra sutra, biće određena i pozicija Radničkog na tabeli. Tako, ukoliko Beograđani opravdaju ulogu favorita i pobede, niški tim će se naći na 5. mestu, dok će u slučaju pobede Kruševljana biti 6.

Superliga, plej-of, 3. Kolo: Radnički - Javor 2:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Novak Simović

Žuti kartoni: Nikola Mitrović (Radnički), Milijan Ilić (Javor)

Strelci: Radoš Bulatović (20. minut) i Riota Noma (67. minut)

Radnički: Zogović, Bulatović, Popara (od 67. Tomić), Travančić (od 78. D. Živković), Petrović, Mrkić (od 74. Apostolović), Jovanović, Noma, Stanković, Kojić, Mitrović

Javor Matis: Đogatović, Ristovski, Tomanović (od 76. Kiković), Mfutila (od 63. Maričić), Sević, Obadović (86. Tripković), Milović, Kornelius, Mitošević, Milanović, Ilić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Mrkaja

    16:21 // 1. 5. 2017.

    Radnicki ce posle 36 igrati evropu,cestitke upravi kluba koja zdravo vodi Radnicki ! Samo napred

    • Merak centar

      22:00 // 2. 5. 2017.

      2.152 god.
      Kad bude i parada ponosa u jagodini kod palmice

  • localloyal

    10:23 // 1. 5. 2017.

    Da zivimo u normalnoj zemlji,da imamo normalnu ligu u fudbalu,poluprazan stadion bi bio realnost (9 hiljada od 18 koliko je kapacitet Caira). A ovako,s obzirom na desavanja sa prosle utakmice protiv Javora u reg.delu prvenstva, s obzirom na sinocna desavanja sa utakmice zvezda-Vojvodina ova brojka je surova realnost stanja u nasem fudbalu...

  • Gledaoc

    19:38 // 30. 4. 2017.

    Mrkic u drugu postavu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: