Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:57, 7. 5. 2017.

| Sport

Pobeda Radničkog u Kruševcu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Utakmicu u Kruševcu je, kao i uvek, pratilo žestoko navijanje; foto: Vanja Keser
Utakmicu u Kruševcu je, kao i uvek, pratilo žestoko navijanje; foto: Vanja Keser

U četvrtoj utakmici plej-ofa, niški Radnički je pobedio i treći put zaredom, ovog puta u gostima, kruševački Napredak, a konačni rezultat bio je 0:2. I pored toga, nije baš sve proteklo tako dobro za niški tim, s obzirom na to da je Radoš Bulatović dobio crveni karton, a Saša Stojanović i Aleksandar Jovanović se povredili, ali zasada se ne zna koliko ozbiljno.

Napredak je bio bolji rival, imao 3 odlične prilike da povede, ali golman gostiju Bojan Zogović bio je na visini zadatka. Nakon sprečavanja možda i najbolje prilike, u kojoj je Miloš Petrović nekako omeo šut Envera Alivodića, Crnogorac u dresu Nišlija se i povredio, ali srećom po "meraklije" povreda je brzo sanirana.

U samoj završnici prvog poluvremena, Radnički je iskoristio svoju drugu šansu na meču, kada je Marko Tomić poslao loptu u gužvu koja se stvorila pred golom “čarapana”. Tamo su se nalazili Riota Noma, Lazar Arsić i Nemanja Kojić, a nakon što je Arsić šutirao pravo u golmana od koga se odbila lopta, spreman je bio Japanac, koji ju je u mrežu poslao pravo kroz sredinu, i tako se u drugoj utakmici zaredom upisao u strelce.

Isti scenario dešavao se i u drugom poluvremenu - šanse su se ređale za Napredak, ali je u svakoj falio završni udarac. Ovog puta u 55. minutu, Arsić je centrirao za Kojića, koji je glavom uputio udarac ka golu, a reakcija Nikole Petrovića, golmana Kruševljana, neshvatljivo je izostala, pa je Radnički poveo sa 2:0.

U nastavku su jedine značajnije situacije po niški tim bile povrede kapitena Aleksandra Jovanovića i drugi žuti karton za stub odbrane Radoša Bulatovića, što dodatno dobija na težini kada se uzme u obzir da će sledećeg vikenda Radnički gostovati Vojvodini.

Sada su se Nišlije približile toliko željenoj 4. poziciji, koja najverovatnije vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, na samo 2 boda, ali slede najteže utakmice, protiv Vojvodine, Partizana i naposletku Crvene zvezde.

Superliga, plej-of, 4. kolo: Napredak - Radnički 0:2 (0:1)

Stadion: Mladost, Kruševac

Gledalaca: 2000

Glavni sudija: Milorad Mažić

Strelci: Riota Noma (45. minut) i Nemanja Kojić (55. minut)

Žuti kartoni: Riota Noma i Nikola Stanković (Radnički)

Crveni karton: Radoš Bulatović (dva žuta kartona)

Napredak: Petrović, Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević, Šljivić, Eskić (od 63. Šarac), Alivodić (od 80. Vulić), Ndiaye, Markoski (od 59. Kasalica), Sekidika

Radnički: Zogović, Petrović, Bulatović, Miloš Živković, Stanković, Tomić, Arsić, Stojanović (od 29. Noma), Jovanović (od 83. Stanojević), Mrkić (od 69. Popara), Kojić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    14:48 // 10. 5. 2017.

    Samo je bitna pobeda. Igra po obicaju uzas, lose, odbrana na nivou igre - znaci NULA !!!!! Samo je sreca spasila radnicki da u prvih 15 min ne primi barem 2 ako ne i 3 gola !! Pobedi se u zube ne gleda, ali protiv Vojvodine, Partizana i CZ, nemaju sanse(na zalost) !!! Fizicki, brzinski pa i tehnicki su daleko od kvaliteta ova 3 tima. Potrebna je "sveza krv", klinci iz podmlatka, nek se kale !!

  • niš

    23:34 // 7. 5. 2017.

    Rastavac najbolji trener! Bravo Radnički!

  • roki

    22:56 // 7. 5. 2017.

    Sve cestitke na pobedi,i naravno,nova 3 boda,jos sladja osvojena protiv jos jedne moram reci dobre ekipe koja je hit ovog prvenstva.Naravno,Evropa je i blizu i daleko,jedino mi je zao sto nemamo brze igrace za kontranapade i odbrana nam malo skripi.Tu gledam na Tomica i Mrkica koji kao mladji treba da istrce kontranapad,ali oni su nekako nacisto odsutni sa terena.No pobeda se racuna i svaka cast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: