Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 6. 5. 2019.

| Sport

Pobeda Vranja na početku baraža Prve lige, Radnički na korak od Druge lige

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
futsal ilustracija
Komšijska borba za elitni rang; ilustracija; foto: Vanja Keser

Južnjački okršaj odigran je u baražu za popunu Prve futsal lige, akteri su bila dva komšijska kluba Vranje i Zufo iz Bujanovca, a slavili su Vranjanci sa 5:2. Treći predstavnik juga Srbije u plej-autu je Jastrebac iz Blaca, ali on svoj meč igra 7. maja.

Vranjanci su bili ubedljivi u prvom poluvremenu i rešili ga u svoju korist sa 3:0. U drugom delu su ekipe bile izjednačene, svako je dao po 2 gola, ali to nije bilo dovoljno da unese neku neizvesnost u meč.

Zanimljivo je da su se zbog tenzija koja su se javile još pre početka meča dva kluba odlučila za neobičan potez - održali su zajedničku konferenciju za novinare pred okršaj.

Hoće li Zufo preokrenuti i naći se među elitom, ili će Vranje osigurati još jednu sezonu u Prvoj ligi znaće se za nedelju dana, kada se igra revanš u Bujanovcu.

Inače, Jastrebac iz Blaca će u borbu za opstanak krenuti u utorak, 7. maja od 19 sati u hali “Čika Dača Jovanović”, gde će dočekati zrenjaninski SAS.


Niški Radnički u Požarevcu igra za Drugu ligu

Jug Srbije ostao je bez predstavnika u Drugoj ligi, od prošle sezone takođe jedinstvenom rangu takmičenja, pošto je Pirot ispao, ali će izgleda dobiti novog. KMF Radnički je kao pobednik Treće lige istok obezbedio mesto u baražu i u prvom meču savladao na svom terenu Požarevac sa 4:1.

Najviše zasluga za trijumf ide na račun Đorđa Stojanovića, koji je postigao sva 4 pogotka. Svoj jedini gol gosti su postigli 2 minuta pre kraja meča, pa je jasno da će Nišlije i u Požarevcu imati ulogu favorita.

Taj duel igra se narednog vikenda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: