Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 31. 1. 2021.

| Sport

Pobeda Železničara i nastavak borbe sa Metaloplastikom za prvo mesto u grupi

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
nikola antic rk zeleznicar nis
Na deobi prvog mesta; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

U prvom zvaničnom meču u 2021. godini rukometaši Železničara iz Niša savladali su Rudar iz Kostolca rezultatom 37:33 (20:18) u derbi utakmici 12. kola B grupe Arkus lige. Ovom pobedom Nišlije su ostale na deobi prvog mesta sa šabačkom Metaloplastikom.

Posle dva uzastpona poraza na kraju prošle godine, rukometaši "Želje“ imali su još jedan težak meč pošto su gosti iz Kostolca najprijatnije iznenađenje ovog prvensta. Tokom čitavih 60 minuta u sali Osnovne škole "Miroslav Antić" viđena je velika borba, a niški tim je u prvom delu meča imao najveću prednost od dva gola i tu prednost zadržali i na kraju prvog dela (20:18).

Ključni minuti meča bili su na početku drugog poluvremena kada su domaćini krenuli motivisanije da reše utakmicu (22:18). Do kraja utakmice prednost je konstantno bila između 4 i 5 gola razlike. Pokušali su gosti da dođu do neizvesne završnice, ali to nije dozvolio Đorđe Spasić koji je svojim golovima razrešio sve dileme oko pobednika.

Upravo je Spasiću pripalo priznanje za igrača utakmice pošto je mrežu Rudara pogodio čak 13 puta.

Kod Železničara su se još istakli Milosavljević i Stojanović sa 7 golova, a najefikasniji kod Rudara je bio Nedeljković koji je 9 puta bio precizan.

Ovom pobedom Nišlije su došle do 17 osvojenih bodova koliko ima i Metaloplastika. Na deobi prvog mesta Šapčani imaju bolju gol-razliku, a izabranike Đorđa Teodorovića već u sredu 3. februara očekuje gostvanje u Aranđelovcu ekipi Šamota.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: