Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 1. 10. 2017.

| Sport

Pobeda Železničara nakon više od 2 godine

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-rk-zeleznicar.jpg
600 gledalaca u hali "Čair" pokazalo da je Nišlijama nedostajao kvalitetan muški rukomet; foto: Vanja Keser

I pored sve borbenosti koju je prikazao mladi i neiskusni sastav Jugovića, jasno je bilo da nemaju šta da traže protiv raspucanih Nišlija. Tako su rukometaši Železničara zabeležili prvu pobedu nakon 28 meseci i potpuno slomili tim, koji u svom sastavu nije imao igrača starijeg od 20 godina, pa je utakmica u hali "Čair" završena sa 32:21 u korist domaćina.

Ova pobeda posebno raduje, s obzirom na to da trener Josif Petković nije mogao da računa na četvoricu prvotimaca: Mladena Krsmančića, Dejana Zlatanovića, Vladimira Jevtića i Nikolu Miloševića. Njihov izostanak uspešno su nadoknadili ostali momci, pa je Janko Gemaljević bio sjajan na golu sa 15 odbrana, a najefikasniji bili su Miloš Padežanin sa 7 i Dušan Mirić sa 6 pogodaka.

Na početku je išlo malo teže za domaći sastav, s obzirom na to da tokom prvih 5 minuta nisu uspeli da postignu gol, pa je Jugović bio u blagoj prednosti. Ipak, to se održalo samo tokom prvih petnaestak minuta, a onda su Nišlije preuzele kontrolu nad utakmicom, pa su do pauze sakupili 6 golova prednosti.

Više od dva minuta prošlo je u drugom poluvremenu, dok nije viđen prvi gol. Njega su dali gosti, koji su znalački izbacili odbranu Nišlija i lako pogodili. Ipak, to su troduplo vratili domaći, a golmanu Janku Gemaljeviću pošlo je za rukom i da odbrani sedmerac.

Tako su nakon 8 minuta 2. poluvremena rukometaši "Želje" imali čak 9 golova prednosti, zahvaljujući čemu su mirno mogli da uđu završnicu.

Dušan Mirić bio je nezaustavljiv, pa je tako uspeo da lobuje golmana Jugovića za prvu dvocifrenu prednost nakon 42 minuta igre. Nakon njega Milan Đukić sjajno pogađa kroz noge za +12, čime su Nišlije jasno stavile do znanja mladoj ekipi iz Kaća da nemaju šta da traže u ovom meču.

Ipak, gosti se nisu predavali i čekali svoju šansu iz kontri, s obzirom na to da su bili svesni da protiv fizički nadmoćnijeg tima Železničara, nemaju mnogo šta da traže. Nekoliko sjajnih intervencija imao je na golu gostiju mladi Borisav Milovanović, ali ni to nije pomoglo Jugoviću da na jednocifreni broj spusti vođstvo domaćih.

U samoj završnici izabranici trenera Josifa Petkovića su se opravdano opustili i primili nekoliko jeftinih golova, ali to nikako nije moglo da im pomrsi konce, pa je meč završen sa 32:21.

Objektivno, ovo nije realan rezultat. Mislim da su momci iz Jugovića malo traljavo odradili posao, istina oni su mladi i to je za svako poštovanje. Ja sam imao sreću da je kod nas sve funkcionisalo kako treba i to je razlog ovako ubedljive pobede – kaže Petković.

Trener gostiju Đuraš Trbojević nije se libio da nakon utakmice pohvali svoje domaćine. On je rekao da Železničar ozbiljno može da pomrsi konce favoritima za osvajanje titule šampiona države, te da se nada da će Niš ponovo postati rukometni centar, kakav je i bio.

Trenutno niški tim sa 3 boda zauzima 2. mesto na tabeli, s tim što 3 utakmice 3. kola još nisu odigrane. Sledećeg vikenda oni će otputovati u Šabac, gde će se nadmetati sa Metaloplastikom, koja je u 1. kolu pobedila Mokru Goru, a u ovom ih očekuje okršaj sa Crvenom zvezdom.

Super liga, 2. kolo: Železničar – Jugović 32:21 (15:9)

Hala: Čair, Niš

Gledalaca: 600

Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan)

Sedmerci: Železničar 3 (3), Jugović 6 (3)

Isključenja: Železničar 4 minuta, Jugović 6 minuta

Železničar: Lazić (4 odbrane, 2 sedmerca), Gemaljević (15 odbrana, 1 sedmerac), Zlatanović, Mitić 1, Mađar, Padežanin 7, Petković 4, Spasić 1, Milutinović 1, Jevtić, Mrdaković 1, Mirić 6 (3), Milošević, Đukić 5, Vučković 5, Barjaktarević 1

Jugović: Andrić (3 odbrane), Milovanović (6 odbrana), Vitas (5 odbrana), Petrović 2 (1), Žikić 1, Vrgović 3 (3), Kočić, Momčilović 2, Vujnić, Rodić 4, Ilijin 3, Smiljanić 1, Marić 1, Karan 2, Mladenović 2

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav

    03:02 // 3. 10. 2017.

    Superligaski rukomet muski ponovo u Nisu. Napred Zelja 1949 !!!

  • ko se seca zelja lemgo

    18:05 // 1. 10. 2017.

    Dobra ekipa ove godine.treba da se podrzi.razbili su jugovic sa pola snage.treba nislije da isprate ovu ekipu i da dolaze u sto vecem broju.

  • Aperkat

    16:02 // 1. 10. 2017.

    Bravo momci,samo napred!Ajdemo sad malo da se poradi na marketingu,da se publika vrati u halu,mediji,skole,plakati...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: