Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:32, 12. 12. 2018.

| Sport

Pobeda srpskih vaterpolista nad Hrvatima u napetom duelu na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Srbija Hrvatska vaterpolo Čair
Krcato gledalište na bazenu "Čair" pozdravilo svetske, evropske i olimpijske šampione; foto: Vanja Keser

Žestoka borba, publika koja je bila najvatrenija upravo onda kada je bilo najpotrebnije, neizvesna završnica, izjednačenje Srbije par sekundi pre kraja meča i na kraju slavlje nakon peteraca (11:9), viđeni su na niškom bazenu “Čair” u duelu Evropa kupa koji su igrale Srbija i Hrvatska.

Srbija-Hrvatska-vaterpolo-Čair-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser-3 Nišlije bile dostojni domaćini "osvajačima svega"; foto: Vanja KeserIako su Srbi prvi poveli, Hrvati su brzo preokrenuli i do kraja prve deonice stigli do 3:1. “Delfinima” u ovom periodu gotovo da ništa nije išlo od ruke, čak su i dva peterca protraćena. Ipak, iskupio se Filip Filipović na početku druge deonice za ove promašaje, pošto je smanjio na 2:3.

Možda i više od samih golova atmosferu na krcatim tribinama bazena “Čair” podizale su atratktivne odbrane Branislava Mitrovića. Ipak, nije mogao Novosađanin sve sam, pa je rezultat očas posla porastao na 5:2 za goste. Tek su se minut pre odlaska na veliki odmor “probudili” srpski vaterpolisti i zahvaljujući golovima Andrije Prlainovića i Duška Pijetlovića stigli nadomak izjednačenja (4:5). Srbija-Hrvatska-vaterpolo-Čair-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser-8 Filipović preuzeo odgovornost za slabiji početak meča, zbog dva ispuštena peterca; Foto: Vanja Keser

Izjednačila je Srbija konačno preko Filipovića u 3. kvartalu, ali to nije potrajalo. Sa neizvesnih 6:5 ušlo se u poslednju deonicu, a i zadržao se ovaj rezultat sve do 3 minuta pre kraja meča. Mitrović je “skinuo” peterac "barakudama", publika dočekala to sa oduševljenjem, dala “vetar u leđa” domaćim vaterpolistima koji su ponovo izjednačili već u sledećem napadu.

Međutim, u tim trenucima goste nije uspela da omete ni zaglušujuća buka koja je dolazila sa tribina “Čaira”, te su odmah potom vratili vođstvo. Tokom poslednjih 15 sekundi Srbija je imala napad, a svi su bili na nogama, da bi u ključnom momentu “proradio” Dušan Mandić i pogodio za 7:7 i izvođenje peteraca.

Srbija-Hrvatska-vaterpolo-Čair-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser-11 Kao i uvek, predstavnik juga Srbije među "delfinima" bio Sava Ranđelović; foto: Vanja KeserSve je postalo manje-više jasno već nakon prva dva kruga, pošto su Filipović i Prlainović pogodili, a sa druge strane Mitrović odbranio jedan peterac rivala, a drugi udario o stativu. Ostale pokušaje su Hrvati iskoristili, ali uzalud, jer su i Srbi. Kao i kod izjednačenja, “zapečatio” je sudbinu komšija Mandić, pogodivši četvrti peterac. Na kraju, rezultat na semaforu je bio 11:9 (1:3, 3:2 ,1:1, 2:1, 4:2 - peterci)

O tome da je atmosfera na bazenu “Čair” u ključnim trenucima bila sjajna posvedočili su i oni kojima je ona najviše značila - srpski vaterpolisti. Složili su se u tome Filip Filipović, Branislav Mitrović i Andrija Prlainović.

Bila je jedna jako dobra utakmica, dosta kvalitetnih odbrana, možda su golmani bili i najbolji pojedinci. Drago mi je da smo još jednom pobedili u Nišu, ovde je uvek lepo igrati u ovoj divnoj atmosferi. Mislim da od kad sam ja u reprezentaciji, od 2006. imamo stopostotan učinak u Nišu i zbog toga mi je izuzetno drago što smo i večeras došli do pobede - priča Prlainović.

Srbija-Hrvatska-vaterpolo-Čair-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser-12 Branislav Mitrović proglašen za igrača utakmice; foto: Vanja KeserInače, među mnogobrojnom publikom na ovom vaterpolo klasiku našla se i zlatna reprezentacija Jugoslavije sa Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine i to u gotovo punom sastavu: Aleksandar Šoštar, Deni Lušić, Dubravko Šimenc, Perica Bukić, Veselin Đuho, Dragan Andrić, Mirko Vičević, Igor Gočanin, Tomislav Paškvalin, Igor Milanović, Goran Rađenović i Renco Posinković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • N.N.

    10:17 // 14. 12. 2018.

    Steta sto gledaoci nisu mogli da se smeste iza golova u bazenu pa da ih bude vise a atmosfera jos bolja.

  • nikola

    16:19 // 13. 12. 2018.

    Čista sreća, (ogromna), i to je svako mogao videti ko je bio u Čairu, međutim
    kao i u svemu, euforičnost bez pokrića!

    • maxtrax

      13:34 // 14. 12. 2018.

      ajde da placemo, bas bedara sto smo pobedili ;)

  • Mara

    06:11 // 13. 12. 2018.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: