Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 14. 7. 2016.

| Sport

Pobede za niške studente u košarci i rukometu na igrama u Hrvatskoj

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
eug2016
Detalj sa košarkaških terena; foto: eug2016

Najbolji košarkaši, rukometaši i rukometašice niškog Univerziteta ostvarili su pobede u prvom kolu svojih takmičenja na Evropskim univerzitetskim igrama u Hrvatskoj.

Košarkaši, koji su nosioci svoje grupe, bili su bolji od kolega sa Univerziteta iz Ljubljane i slavili rezultatom 79:70.

Najefikasniji u niškom timu bili su Vladimir Đorđević i Strahinja Stojačić sa po 13 poena, dok je Svetozar Stamenković upisao 11, a Stefan Savić 10 poena.

Trener Miodrag Kocić za “Južne vesti” iz Zagreba kaže da su njegovi momci počeli nervozno i napravili nekoliko loših faulova, ali da je sve rešeno u drugom periodu igre.

Uspeli smo da prelomimo meč u drugoj četvrtini u kojoj smo igrali nadahnuto i efikasno. Do kraja smo uspeli da održavamo prednost i damo priliku svim igračima da se razigraju. Svi su se upisali u strelce i očekujemo još bolje igre u narednim utakmicama - kaže Kocić.

Sledeći ispit za niške košarkaše je već danas kada će snage odmeriti sa kolegama sa portugalskog Univerziteta.


Rukometaši i rukometašice odlično počeli

Utakmice rukometnog takmičenja igraju se u Rijeci, a niški studenti do vrha su napunili mrežu svojih kolega sa Univerziteta Konstantin iz Rumunije.

Nišlije su slavile rezultatom 47:24, a najefikasniji je bio Nemanja Živković sa 10 golova. 7 je postigao Mladen Šotić, a po 6 Nemanja Milenković i Aleksandar Pavlović.

Sledeću utakmicu Nišlije igraju protiv ekipe portugalskog Univerziteta iz Aveira.

Nišlijke su sa 28:26, dakle tesnom pobedom slavile u duelu protiv vršnjakinja sa rumunskog Univerziteta Pitešti. Najefikasnije je bila Katarina Radović, prvotimka “Naise” koja je postigla 9 golova, dok je pobedi sa 7 golova značajno doprinela i Tina Kolundžić, dok je Maja Veljković postigla 6.

U drugom kolu niške studentkinje igraju protiv kolegenica sa Univerziteta iz turskog grada Katamonu.

Podsetimo, Niš na Evropskim univerzitetskim igrama predstavlja 70 sportista koji će se takmičiti u košarci, rukometu, odbojci, basketu, džudou i plivanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: