Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 20. 5. 2019.

| Sport

Pobedom nad Crvenom zvezdom, Mašinac ispratio kapitena u penziju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
mima stankovic,  foto: facebook.com/zfkmasinac
Stanković rešila da stavi tačku na 14 godina dugu karijeru; foto: facebook.com/zfkmasinac

Prva pobeda u plej-ofu, izbijanje na 2. poziciju, ali i ispraćaj u penziju kapitena Mime Stanković, koja kaže da je imala tremu kao da igra prvi put, obeležili su utakmicu pretposlednjeg kola Superlige. Na Deijskom visu niški Mašinac savladao je Crvenu zvezdu sa ubedljivih 4:0.

Sa dva pogotka Mima Stanković se oprostila od kluba u kome je provela čitavu karijeru. Poslednjih 14 godina 25-godišnjakinja je provela u zelenom dresu, ali je rešila da završi sa profesionalnim igranjem kako bi, kaže, mogla da se posveti suđenju, ali i doktorskim studijama na niškom Fakultetnu sporta i fizičkog vaspitanja.

Osećaj je bio predivan, zaista. Imala sam tremu kao da prvi put igram, ali je bilo predivno. Želim da zahvalim i saigračicama i klubu što su mi priredili taj osećaj. Zahvalila bih im se i za sve ove godine, što su bile tu, jer mi smo kao jedna zelena porodica. Na utakmici je bilo dosta ljudi, još sam pod utiskom, sve je bilo predivno. Kad gledam snimke i slike, puno mi je srce - emotivna je Stanković.

Stanković je u ovoj bitnoj pobedi načela Beograđnake, pogodivši već u 2. minutu, a Isidora Vučković je duplirala rezultat u 26. minutu. Dva puta je lopta završila u mreži gošći i u drugom delu, pošto je ponovo pogodila Mima Stanković u 72. minutu, da bi crveno-bele dokrajčila njena prezimenjakinja Milica, 2 minuta pre kraja meča.

U poslednjem kolu Nišlijke gostuju novom-starom šampionu Srbije Spartaku, dok će Sloga dočekati Crvenu zvezdu. Ako u tom meču bude nerešeno ili slave crveno-bele, Mašinac će postati vicešampion države. Ukoliko pak ekipa iz Zemuna pobedi, timu sa Delijskog visa potrebna je pobeda u Subotici.


Spartak deklasirao Nišlijke u Kupu

U Superligi su na korak od zvanja vicešampiona, ali će u Kupu Mašinac izgleda završiti takmičenje u polufinalu. Sa velikih 6:0 savladao ih je Spartak u prvoj polufinalnoj utakmici, koja je odigrana u Subotici.

Kako se u polufinalu igraju po dve utakmice, Mašincu je za prolaz dalje potrebno da da Subotinčkama 7 golova, ali da uz to ne primi ni jedan.

Revanš se igra u sredu, 22. maja na Delijskom visu.

Inače, Nišlijke su poslednji put igrale finale Kupa pre dve godine, kada su im se na putu do trofeja koji su osvajale isprečile upravo Subotičanke. Poslednji put podigle su trofej namenjen osvajaču najmasovnijeg takmičenja 2011. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: