Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 2. 6. 2019.

| Sport

Pobedom nad Hrvatima niški košarkaši u finalu turnira u Moskvi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kosarka,-studenti,-foto-db
Na korak od najvišeg postolja, foto: D. B.

Korak više u odnosu na prošlu godinu kada su zaustavljeni u polufinalu napravili su košarkaši Univerziteta u Nišu pošto su se plasirali u finale međuanrodnog turnira u Moksvi čime su osigurali medalju sa ovog takmičenja. U polufinalu pobedili su selekciju iz Hrvatske sa 106:82 (33:21, 21:19, 26:22, 26:20).

Novu pobedu, treću na terenu i četvrtu ukupno, ostvarili su studenti iz Niša pošto su bili bolji od Sveučilišta Sjever iz Varaždina. Osim početnih 2:0 i 5:2 ekipa iz Hrvatske nije imala prednost, a Nišlije su brzo preokrenule i držale rezultat pod kontrolom i povele sa 19:7, a prvu četvrtinu dobile sa 33:21.

Nisu se opuštali niški studenti i u drugoj četvrtini održavali su dvocifrenu razliku, a na poluvreme su otišli sa plus 14 (54:40).

sasa grujic Vlasotinčanin Saša Grujić, član stručnog štaba ruske reprezentacije, davao podršku predstavnicima svoje zemlje; foto: D. B.

Sredinom treće deonice ekipa iz Varaždina je stigla na minus 8 (68:60), ali niški košarkaši su uzvratili sigurnijom igrom i posle treće četvrtine vodile sa 80:62.

Nije bilo opuštanja ni u poslednjoj deonici, pa su košarkaši iz Niša brojali do "stotke" i na kraju slavili sa 106:82.

Danilo Tasić je sa 20 poena bio najefikasniji u niškom timu, a pratili su ga Ljubomir Čampara sa 18, Stefan Savić sa 17 i Marko Branković sa 14. U timu iz Varaždina Patrik Jambović je dao 23 poena.

U borbi za trofej niški košarkaši će igrati u ponedeljak, 3. juna protiv boljeg iz duela Rusija 1 - Kineski Tajpeh.

Niški Univerzitet predstavljaju studenti Mateja Todorić, Dimitrije Raičević, Ljubomir Čampara, Miroslav Pašajlić, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Savić, Stefan Stojiljković i Marko Branković. Stručni štab čine profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miodrag Kocić i Dragana Berić, kao i trener Marko Cvetković.

Podsetimo, tim iz Niša pobedili su u prvom meču ekipu iz Bosne i Hercegovine (97:87), a meč sa Ukrajinom dobio je službenim rezultatom 20:0 jer se protivnik nije pojavio. U prijateljskom meču savladao je Kineski Tajpeh, a potom u četvrtfinalu ekipu iz Izraela (93:59).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: