Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:15, 5. 10. 2019.

| Sport

Pobedom nad Partizanom odbojkaši Niša počeli Superligu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, kragujevac, foto mp
Pobeda na startu; foto: M. P.

Uz 30 poena korektora Ahmeda Ikbajrija i 13 poena sa servis-linije, odbojkaši Niša pobedili su rezultatom 3:1 (25:19, 16:25, 25:16, 25:18) ekipu beogradskog Partizana koja u svojim redovima ima Nikolu Pekovića, libera reprezentacije Srbije koja je na nedavnom Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju.

Pobedom su počeli odbojkaši Niša novu sezonu u elitnom rangu, a predvodio ih je korektor Ahmed Ikbajri koji je zabeležio 30 poena, od čega 6 iz servisa i 1 blok.

Jaka ekipa Partizana, koju vodi trofejni odbojkaš i donedavni tim-menadžer reprezentacije Bojan Janić, "pala" je na svom terenu, a Nišlije su na najbolji način počele sezonu u kojoj, prema imenima i igri, mogu da zaprete vrhu.

Nišlije su bolje počele, pa blokovima Lopara stigle do 4:1, ali je servisima Marinovića Partizan izjednačio (4:4). Bilo je to kratkotrajnog daha pošto su gosti sa juga Srbije ponovo poveli i do kraja seta nisu ispustili prednost. Ikbari je bio siguran u napadu, Lopar na bloku, a služili su i servisi niške igrače. Nišlije su iskoristile tek treću set-loptu, pa su dobile ovu deonicu sa 25:19.

ok nis Sledeći protivnik je Ribnica; foto: JV / Vanja Keser

Drugi set je počeo izjednačeno, ali su bile vidnije greške u redovima Niša. Gosti su potom jurili rezultat, a Partizan se osetnije odvojio na 17:13. Nije mnogo pomogao tajm-aut Dragana Svetozarevića, trenera Niša, pošto su crno-beli serijom 3:0 naterali stratega gostiju da ponovo zatraži odmor (20:14 za Partizan). Bilo je jasno da će drugi set pripasti domaćinu, a pomogle su i greške u redovima Nišlija (25:16).

"Probudlili" su se niški igrači u trećem setu, a poenima Ikbarija, Jeliča i Keite, kao i asom Stojkovića, poveli su sa 9:6 što je nateralo trenera domaćih da zatraži tajm-aut. To nije pomoglo domaćima, pa su Ikbari i Keita nastavili da upisuju poene za vođstvo Niša od 16:9. Greške u polju crno-belih i sigurna igra Niša rezultirali su da Niš polako, ali sigurno povede u setovima 2:1 (25:16 u trećem).

Sigurno su Nišlije počele i četvrti set (3:0), ali je tajm-aut domaćih razmrdao Partizan i bilo je izjednačeno (3:3). Vodila se izjednačena borba do 8:7 za crno-bele jer na servis Dušana Lopara ekipa Niša je napravila seriju 7:0 za vođstvo od 14:8. Ta razlika je pomogla gostima da uđu sigurno u završnicu, a na kraju da Milan Stojković poenom završi i ovaj set i meč (25:18).

U narednom kolu Niš dočekuje Ribnicu iz Kraljeva, ekipu sa kojom se prošle sezone borio u prvoligaškom društvu.

PARTIZAN - NIŠ 1:3 (19:25, 25:16, 16:25, 18:25)

Hala "Impuls", Beograd

Sudije: Goran Gradinski i Savo Kovačević

PARTIZAN: Radović 7, Koprivica 5, Marinović 18, Lekić 3, Đorđević 2, Huzejrović, Kisić 3, Stašević (libero), Cvetković, Petrović 2, Pajević, Peković (libero), Nikolić 13.

NIŠ: Lopar 8 (5 blokova, 1 as), Pejčić, Nikić, Jović (libero), Milovanović 1 (1 as), Kovač, Keita 18 (2 asa, 1 blok), Stojković 3 (1 as), Ikbajri 30 (6 asova, 1 blok), Jelić 6 (2 asa), Jovanović, Tokić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stambol

    12:09 // 8. 10. 2019.

    Pobedismo a?

  • Toni

    12:54 // 6. 10. 2019.

    Koliko Niške dece ima u prvom timu?

    • KIBA

      16:29 // 6. 10. 2019.

      Bas sam se pitao kad ce neko iz klana "A GDE JE PODMLADAK I GDE SU NISKA DECA" da se javi,i evo javio se....od 12 igraca ima 7 iz Nisa...koliko imas u Zelji,koliko u Naisi,koliko u Radnickom?da ne pricam o nekim ozbiljnijim klubovima jer to ne bi shvatio....

    • Neša Niš

      03:33 // 7. 10. 2019.

      Baš glupo pitanje. Očigledno da ne pratiš sport...

  • Neša Niš

    09:08 // 6. 10. 2019.

    Bravo odbojkaši!
    Samo napred do titule.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: